Κατηγορίες
Χωρίς κατηγορία

Συγκεντρώσεις, πορείες και ξανά επεισόδια στον τέλος

Από αυτά που μεταδίδουν τα ξένα δίκτυα βλέπουμε μια Αθήνα που σήμερα ήταν “φωτιά” (μεταφορικά και κυριολεκτικά). Μεγάλη πορεία, στην οποία με υπολογισμούς που έκαναν οι ξένοι ανταποκριτές συμμετείχαν κοντά 70.000 άτομα. Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έγιναν και σε άλλες πόλεις της χώρας (η εικόνα στα δεξιά είναι από τη σημερινή πορεία στη Θεσσαλονίκη).
Φυσικά δεν έλειψαν και τα επεισόδια, με θύμα σήμερα τον βουλευτή Κωστή Χατζηδάκη. Του όρμηξαν αρκετοί παληκαράδες και τον έκαναν αγνώριστο. Ηρωική πράξη νομίζουν πως έκαναν; Μπορεί κάποιες αποφάσεις του να έστειλαν στην ανεργία πολύ κόσμο, αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα πρέπει να αρχίσει να ισχύει ο νόμος του Λιντς, το γνωστό λιντσάρισμα. Ευτυχώς γλύτωσε ο πρώην υπουργός από τα χειρότερα, με τη βοήθεια μιας διμοιρίας των ΜΑΤ.
Και από κοντά οι δημοσιογράφοι που κάνουν και αυτοί απεργία τη μέρα που θα έπρεπε να δίνουν την εικόνα των γεγονότων σε όλη τη χώρα. Αλλά από ότι φαίνεται η ηγεσία τους αποφάσισε να κρατήσει στα σκοτάδια την κοινή γνώμη για μια ακόμη φορά σε μέρα που γίνεται γενική απεργία. Γιατί άραγε;