Κατηγορίες
διεθνή κορωνοϊός

Τους είπε να ξεχάσουν ότι ήξεραν μέχρι τώρα για τα Χριστούγεννα

Την ώρα που εμείς εδώ ψάχνουμε καμιά πατέντα ώστε να μπορέσουμε να κάνουμε όσο το δυνατόν πιο… “κανονικά” Χριστούγεννα σε συνθήκες πανδημίας, σε άλλες περιοχές του κόσμου όπως στον Καναδά τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα.

Φυσικά το θέμα (και εδώ, και στον Καναδά, και σε όλο τον κόσμο) δεν είναι να κάνουμε Χριστούγεννα όπως τα προηγούμενα χρόνια. Αν κάποιος το δει λογικά, το θέμα είναι να στρώσει η ζωή μας γενικότερα – μια ζωή που έχει γίνει … “κάπως”, λόγω του κορωνοϊού.

Στον Καναδά λοιπόν ο πρωθυπουργός Τρυντώ ήταν σαφής: “Χριστούγεννα όπως τα ξέρατε, ξεχάστε τα” είπε με τρόπο στους κατοίκους της χώρας του, με φόντο στο βάθος χριστουγεννιάτικο διάκοσμο.

A normal Christmas, quite frankly, is out of the question είπε και έβαλε τα πράγματα στη θέση τους. Και με μια τέτοια δήλωση έβαλε τέλος – ένα μήνα πριν από τα Χριστούγεννα – σε διαρροές, εικασίες, σπέκουλες και σενάρια επί σεναρίων.

Κι όλα αυτά λίγες στιγμές μετά απ’ την ώρα που ο Τσιόδρας του Καναδά, μια κυρία που ονομάζεται Theresa Tam, γνωστοποίησε πρόβλεψη σύμφωνα με την οποία αν οι Καναδοί δεν ελαττώσουν τις επαφές τους και δεν κρατήσουν αποστάσεις, τότε η χώρα τους περί τα τέλη Δεκεμβρίου ίσως να μετρά 20.000 κρούσματα καθημερινά.