Κατηγορίες
Ελλάδα

Αποφυλακίστηκε ο Μιχαλολιάκος

Εκτός φυλακής – και επίσημα – βρίσκεται ο αρχηγός της καταδικασμένης για εγκληματικές πράξεις “Χρυσής Αυγής”, Ν. Μιχαλολιάκος.

Ο Μιχαλολιάκος, που είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και έξι μηνών τον Οκτώβριο του 2020, έκανε χρήση ευεργετικών διατάξεων των νόμων που σχετίζονται με τον έως τώρα χρόνο κράτησής του, με την ηλικία του καθώς και διατάξεις που αφορούν ασθένεια κρατουμένων. Ήταν εκτός λόγω covid-19 (είχε νοσηλευτεί σε ΜΕΘ), σε κέντρο αποκατάστασης.

Σύμφωνα με την απόφαση του 2020, θα έπρεπε να παραμείνει στη φυλακή έως τον Απρίλιο του 2032. Αποφυλακίζεται με βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου Πλημμελειοδικών Λαμίας και παρά την αντίθετη εισήγηση του εισαγγελέα (ο οποίος αξιολόγησε ότι δεν πρέπει να αποφυλακιστεί επειδή δεν υπάρχει μεταμέλεια και ηθική βελτίωση του αιτούντος, παρά το γεγονός ότι συντρέχουν οι τυπικές προϋποθέσεις για να αποφυλακιστεί).

Οι αντιδράσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης καθώς και συγγενών θυμάτων της δράσης της Χρυσής Αυγής είναι ήδη μεγάλες και ζητούν την ακύρωση του βουλεύματος – μετά από έφεση που δικαιούται να ασκήσει ο εισαγγελέας εντός συγκεκριμένου χρονικού περιθωρίου.