Κατηγορίες
Ελλάδα

Η πιο μεγάλη αντισεισμική άσκηση στην Ελλάδα

Η πιο μεγάλη – ίσως – άσκηση αντισεισμικού χαρακτήρα που έχει γίνει ποτέ στη χώρα μας θα πραγματοποιηθεί στην Κρήτη το επόμενο διήμερο, 22 και 23 Απριλίου 2024.

Σύμφωνα με το σενάριο της άσκησης που συμπεριλαμβάνει 57 επεισόδια, το νησί θα … “πληγεί” από 2 σεισμούς: έναν τη Δευτέρα (που θα έχει υποτιθέμενο μέγεθος 6,4 βαθμούς και θα επηρεάσει τα δυτικά του νησιού) κι έναν την Τρίτη (μεγαλύτερο σε μέγεθος – 7,2 Ρίχτερ – που θα επηρεάσει τα ανατολικά του νησιού).

Υπολογίζεται ότι στην άσκηση θα λάβουν μέρος με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο περίπου 100 με 150 χιλιάδες άνθρωποι και σε αυτή εμπλέκονται πάρα πολλά υπουργεία, η Περιφέρεια, τα 1040 σχολεία της Κρήτης, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, οι 24 Δήμοι και οι περιφερειακές ενότητες, η αστυνομία και πυροσβεστική κλπ κλπ.

Σε καλό δρόμο είμαστε! Γιατί με τους σεισμούς η προετοιμασία είναι το παν. Ειδικά σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, που είναι εξαιρετικά σεισμογενής χώρα κι όλα παίζουν, σύμφωνα με τους επιστήμονες – ακόμη και τα 6άρια και τα 7άρια. Οπότε καλύτερα προετοιμασμένοι!

Όσο για αυτούς που ήδη σπεύδουν ή θα σπεύσουν να πουν “κάτι ξέρουν και δεν μας το λένε αλλά μας ετοιμάζουν να το δούμε”, τι να πει κανείς… η βλακεία είναι ανίκητη!