Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας

Έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς (μέσω τηλεφώνου), την Πέμπτη 18 Απριλίου 2024 και ώρα από 10:00 έως 11:00, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. Έγκριση ή μη του πίνακα μεσοπρόθεσμων προβλέψεων του Δήμου Αλεξάνδρειας Ν. Ημαθίας για την Κατάρτιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2025-2028 του υποτομέα των ΟΤΑ.

Το θέμα κρίνεται κατεπείγον διότι υπάρχει καταληκτική ημερομηνία βάση του Αριθ.Πρωτ.27243-21-03-2024 έγγραφου της Διεύθυνσης Οικονομικών Τοπικής Αυτοδιοίκησης του Υπουργείου Εσωτερικών.

2. Λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη του Πρωτόκολλου Παραλαβής του έργου «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΟΔΩΝ ΔΗΜΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ».

Το θέμα θεωρείται κατεπείγον διότι για την παραλαβή του έργου του τίτλου σύμφωνα με το άρθρο 172 του Ν.4412/16 «Η παραλαβή διενεργείται μέσα σε προθεσμία τριών (3) μηνών μετά από την πάροδο του χρόνου υποχρεωτικής από τον ανάδοχο συντήρησης. Μετά από την άπρακτη πάροδο της προθεσμίας, θεωρείται ότι η παραλαβή έχει διενεργηθεί αυτοδίκαια και η Προϊσταμένη Αρχή εκδίδει υποχρεωτικά σχετική διαπιστωτική πράξη, επιβάλλονται δε στα υπαίτια όργανα του φορέα κατασκευής του έργου οι πειθαρχικές ποινές της παρ. 3 του άρθρου 141, περί πειθαρχικών ευθυνών διοικητικών οργάνων.» Το εν λόγω έργο περαιώθηκε στις 19 Οκτωβρίου 2022, η περίοδος υποχρεωτικής συντήρησης είναι 15 μήνες σύμφωνα με το τεύχος της Ειδικής Συγγραφής Υποχρεώσεων του έργου, συνεπώς η παραλαβή του εν λόγω έργου θα πρέπει να ολοκληρωθεί έως τις 19 Απριλίου.