Κατηγορίες
Πολιτικά κόμματα

ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας για τα πορίσματα για τα Τέμπη

Σε ανακοίνωση σχετική με τα πορίσματα της Επιτροπής της Βουλής για τα Τέμπη η Ν.Ε. Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει:

“Το έγκλημα των Τεμπών δεν θα ξεχαστεί …

Για μια ακόμα φορά η βουλή αντί να λειτουργήσει όπως ο θεσμικός της ρόλος επιτάσσει, χρησιμοποιήθηκε από τη ΝΔ ανενδοίαστα και αγνοώντας τη συλλογική απαίτηση σχεδόν του συνόλου του ελληνικού λαού να αποδοθεί δικαιοσύνη για το έγκλημα των Τεμπών, αυτή χρησιμοποιήθηκε για τη συγκάλυψή του.

Οχυρωμένη πίσω από τον απαράδεκτο νόμο περί ευθύνης υπουργών, μεθόδευσε την αμνήστευση από πιθανές ποινικές ευθύνες όλων των εμπλεκομένων πολιτικών προσώπων, αρνούμενη να  κριθούν από τη δικαιοσύνη, όπως και κάθε άλλος Έλληνας πολίτης.  

Με εισήγηση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη και βουλευτή της Ημαθίας από την πλευρά της ΝΔ, που περιέγραψε ως «ζήτημα τιμής» την ανάδειξη της αλήθειας και στη συνέχεια περιέγραψε το περιεχόμενο του πορίσματος της πλειοψηφίας, το οποίο επιμένει στο αφήγημα του ανθρώπινου λάθους μεταφέροντας ουσιαστικά την ευθύνη στον σταθμάρχη Λάρισας και στους δύο νεκρούς μηχανοδηγούς. Ο εισηγητής της συμπολίτευσης σημείωσε πως «προσπαθήσαμε με ρεαλισμό να βρούμε στοιχεία που φωτίζουν τα αίτια της τραγωδίας», επιμένοντας πως «πράξαμε το καθήκον μας». Το πόρισμα συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών, της γαλάζιας παράταξης στην εξεταστική παρωδία, αγνόησε σημαντικές παραμέτρους και μάρτυρες και μένει στη συλλογική μας μνήμη ως ένα ακόμα μελανό σημείο αντιδημοκρατικής και καθεστωτικής γραφής της ΝΔ.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός έδειξε την πλάτη του στα 57 θύματα του εγκλήματος, αρνούμενος να παρευρεθεί ακόμα και στη σχετική συζήτηση της βουλής, αρνούμενος να υπερασπιστεί το διάτρητο αυτό πόρισμα, επιβεβαιώνοντας και ο ίδιος για μια ακόμα φορά, ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα νοσεί σοβαρά.

Αλήθεια τι είχαν να φοβηθούν από την απόδοση δικαιοσύνης από τος Έλληνες δικαστές ;

Ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα αφήσει να ξεχαστεί αυτό το έγκλημα, θα χρησιμοποιήσει κάθε νόμιμο μέσο εντός και εκτός Ελλάδας για την απόδοση πραγματικής δικαιοσύνης. Η ιστορία της προκλητικής ασυλίας πρέπει να τελειώνει, είναι απαίτηση κοντά 1,4 εκατομμυρίων Ελλήνων. Το κράτος δικαίου θα επιστρέψει, ώστε ο κάθε ‘Έλληνας πολίτης να αισθάνεται ασφαλής και σίγουρος  ότι η δικαιοσύνη λειτουργεί και αποδίδεται όσο ψηλά και αν είναι οι θύτες.”