Κατηγορίες
διεθνή

Ναι μεν, αλλά… (για άλλη μια φορά)

Ώρες – ώρες (μεταξύ μας, τι περισσότερες ώρες) οι πολιτικοί έχουν μεγάλη πλάκα.

Το τελευταίο ωραίο συνέβη στην Αμερική, στη Γερουσία των ΗΠΑ.

Τις τελευταίες ημέρες συζητείται το θέμα της πώλησης των F16 στην Τουρκία. Ένας γερουσιαστής που ονομάζεται Ραντ Πολ είχε καταθέσει μια τεκμηριωμένη πρόταση να μην πωληθεί ούτε… φτερό στον Ερντογάν, επειδή μέχρι τώρα έχει χρησιμοποιήσει τα αμερικανικής κατασκευής αεροσκάφη κατά χωρών που είναι σύμμαχοι των ΗΠΑ. Και κατέθεσε ένα ψήφισμα με το οποίο ζητούνταν να μην προχωρήσει η πώληση.

Και εδώ ξεκινούν τα ωραία: κατά τη διάρκεια της συζήτησης, σχεδόν το σύνολο των Αμερικάνων κοινοβουλευτικών ήταν (στις ομιλίες) κατά της πώλησης. Και τι δεν ακούστηκε…!!

Ότι η Τουρκία είναι αναξιόπιστος σύμμαχος, ότι δεν μοιράζεται τις ίδιες αξίες με τις ΗΠΑ, ότι έχει χρησιμοποιήσει άλλα αμερικανικά όπλα κατά συμμάχων των ΗΠΑ, ότι πολλές φορές λειτουργεί ενάντια στα αμερικανικά συμφέροντα σε διάφορες περιοχές, ότι η Κυβέρνησή της παραβιάζει ανθρώπινα δικαιώματα, ότι οι ΗΠΑ ήταν όμηρος της Τουρκίας στο θέμα της διεύρυνσης του ΝΑΤΟ στην περίπτωση της Σουηδίας κλπ κλπ κλπ.

Όταν όμως ήρθε η ώρα της ψηφοφορίας, τα πράγματα άλλαξαν! Το 999,999% όσων ακούστηκαν ξεχάστηκαν και η Γερουσία δεν υιοθέτησε (78-13) το ψήφισμα, άρα κατ’ ουσίαν έδωσε το πράσινο φως για την πώληση F16 στην προβληματική “σύμμαχο” Τουρκία…