Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Νησέλι Ημαθίας: συνεχίζουν τη διαμαρτυρία τους οι αγρότες – επίσκεψη Φάμελου

Μια ακόμη διαμαρτυρίας στην Εγνατία ήταν η Κυριακή 11 Φεβρουαρίου για τους αγρότες της περιοχής της Αλεξάνδρειας – οι οποίοι σήμερα είχαν τη συμπαράσταση αγροτών από τη Νάουσα.

Ο δρόμος έκλεισε γύρω στη 1 μετά το μεσημέρι για μια ακόμη φορά – πάλι για λίγη ώρα. Η τροχαία εξέτρεπε την κυκλοφορία προς Βέροια και οι οδηγοί κατευθύνονταν μέσω Αλεξάνδρειας προς Κουλούρα ή Βέροια.

Στην έξοδο της Αλεξάνδρειας (Νησέλι) βρέθηκε την Κυριακή και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Σωκράτης Φάμελος, συνοδευόμενος από στελέχη του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Φάμελος συζήτησε με τους αγρότες, οι οποίοι του εξέθεσαν τα αιτήματά τους επισημαίνοντάς του ότι αν συνεχιστούν οι ισχύουσες πολιτικές (κάποιες από τις οποίες είχαν ληφθεί όταν και το δικό του κόμμα ήταν στην Κυβέρνηση, όπως του υπενθύμισαν) τότε ο αγροτικός τομέας οδηγείται με μαθηματική ακρίβεια στον αφανισμό.

Οι αγρότες του επέδειξαν και χειροπιαστά παραδείγματα, όπως ένα σακί εισαγόμενης ζάχαρης, το περιεχόμενο του οποίου συσκευάζεται και πωλείται στην Ελλάδα – ενώ την ίδια στιγμή έχει σταματήσει η τευτλοκαλλιέργεια στην Ελλάδα κι έχει κλείσει το εργοστάσιο της ΕΒΖ που βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα από το σημείο που διαμαρτύρονται.