Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και διαφωτιστική για μια ακόμη χρονιά η ημερίδα των Τρικάλων

Το απόγευμα της Κυριακής 4 Φεβρουαρίου 2024 πραγματοποιήθηκε στα Τρίκαλα Ημαθίας η 12η ημερίδα για την αειφόρο αγροτική ανάπτυξη και τη γεωργία που διοργάνωσε το σωματείο “Ομφαλός”, ψυχή και κινητήρια δύναμη του οποίου είναι ο καθηγητής Κώστας Καραντινινής.

Φέτος πάνω από 120 άτομα γέμισαν ασφυκτικά τον μικρό (όπως για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε) χώρο του παλιού δημοτικού σχολείου του χωριού και παρακολούθησαν τους ομιλητές και τα πάνελ μιας ημερίδας που ήταν επικεντρωμένη στην καλλιέργεια του βαμβακιού – όχι όμως μόνο σ’ αυτήν, όπως φάνηκε και από τις συζητήσεις και τα “πηγαδάκια” που δημιουργούνταν κατά τη διάρκεια των σχεδόν 5 ωρών που η ημερίδα διεξάγονταν.

Δείτε ένα πολύ μικρό απόσπασμα στη συνέχεια:

Αγρότες, πανεπιστημιακοί, ερευνητές, εκκοκκιστές, εκπρόσωποι περιβαλλοντικών οργανώσεων, ερευνητές, πρώην και νυν στελέχη υπουργείων ή της ΕΕ, γεωπόνοι, μαθητές γυμνασίου που μίλησαν για τη δική τους εμπειρία – όλοι παρέθεσαν τις απόψεις τους και τις εμπειρίες τους, συζήτησαν για μια σειρά από θέματα μεταξύ άλλων για το κόστος παραγωγής, για τις πιστοποιήσεις, για τις πολιτικές της ΕΕ στον αγροτικό και στον αγροδιατροφικό τομέα, για την ποιότητα του προϊόντος, για το μέλλον της καλλιέργειας, για τη χρήση του νερού, για το περιβάλλον κλπ.

Ήταν μια πραγματικά επιτυχημένη ημερίδα (σίγουρα όχι από αυτές που συνήθως τα ΜΜΕ γράφουν πως ήταν “επιτυχημένη” από… συνήθειο και ευγένεια). Κι αυτό επειδή για μια ακόμη φορά βρέθηκαν στον ίδιο χώρο,συζήτησαν κι αντάλλαξαν απόψεις άνθρωποι που δραστηριοποιούνται με τον έναν ή με τον άλλον τρόπο σε όλη την αλυσίδα της παραγωγής.

Συγχαρητήρια στους συμμετέχοντες και στους διοργανωτές.