Κατηγορίες
Ελλάδα

Επιτροπή για τα Τέμπη – αποχώρησαν καταγγέλλοντας συγκάλυψη ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες

Την αποχώρησή τους από την Επιτροπή της Βουλής για το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη ανακοίνωσαν βουλευτές που συμμετέχουν σε αυτή και προέρχονται από τα κόμματα ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ, Νέα Αριστερά, Ελληνική Λύση και Σπαρτιάτες.

Καταγγέλλουν προσπάθεια – από μέρους της Κυβερνητικής πλειοψηφίας – που οδηγεί σε συγκάλυψη ευθυνών, αφού δεν θα δοθεί νέα παράταση στις εργασίες της επιτροπής (οι εργασίες λήγουν στις 22 Φεβρουαρίου).

Τα κόμματα διαμαρτύρονται επειδή δεν υπάρχει πλέον ο χρόνος για να φτάσει στα χέρια των μελών της Επιτροπής η ποινική δικογραφία της υπόθεσης. Επίσης εξακολουθούν να διαμαρτύρονται για τον μικρό (και στην ουσία ελλειπή) κατάλογο μαρτύρων ενώ πλέον υπάρχει και το θέμα της απόρριψης από την κυβερνητική πλειοψηφία του αιτήματος όλων των υπολοίπων να διαβιβαστεί στον Εφέτη-Ανακριτή η κατάθεση Καραμανλή στην Επιτροπή με υποψία για τέλεση του αδικήματος της ψευδορκίας.

Από τα άλλα κόμματα: το ΚΚΕ κατήγγειλε όλη την ιστορία αλλά ακόμη δεν αποχώρησε από την Επιτροπή. Ανοιχτό είναι το ενδεχόμενο να αποχωρήσει και το κόμμα “Νίκη”.