Κατηγορίες
διεθνή

Επειδή το τάισμα σανού συνεχίζεται…

Τις τελευταίες εξελίξεις πιστεύουμε ότι τις γνωρίζετε. Απλά ας τις υπενθυμίσουμε:

Είναι γνωστό ότι το δίδυμο “Ελλάδα – Τουρκία” για τον αμερικανικό παράγοντα πάει πακέτο. Οι πέραν του Ατλαντικού σύμμαχοί μας δεν μπορούν να διανοηθούν αυτό το κομμάτι του ΝΑΤΟ ως δυο διαφορετικές περιπτώσεις, δεκαετίες τώρα το βλέπουν ως πακέτο. Γιατί έτσι τους βολεύει, προφανώς.

Ειδικά μετά από την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία (και τους… έρωτες μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας – εδώ εξακολουθούν να γελούν όσοι βλέπουν την πραγματικότητα για τα “ομόδοξα τόξα” και άλλες τέτοιες μπούρδες!!), η Τουρκία έχει γίνει απαραίτητη στους Αμερικάνους και στο ΝΑΤΟ όσο ποτέ.

Γιαυτό και δεν τη διαολόστειλαν όταν έπρεπε, γιαυτό και την κανακεύουν συνεχώς, γιαυτό κάνουν και τα στραβά μάτια όταν θεωρούν πως χρειάζεται να τα κάνουν.

Όποιος θυμάται γεωγραφία ας δει που είναι η Σουηδία και η Φινλανδία, που είναι η Τουρκία και που είναι η Ρωσία. Αν δεν θυμάται, ας δει τον παρακάτω χάρτη!

Πάμε τώρα στο δια ταύτα: τι είπε η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτόρια Νούλαντ, που ήταν βόλτα στην Τουρκία σχετικά με τα F35 και την Τουρκία;; Ότι οι ΗΠΑ θα μπορούσαν να το ξανασκεφτούν το θέμα και να ανοίξει το θέμα αγοράς από την Τουρκία των F35, αν οι Τούρκοι ξεφορτωθούν τους ρώσικους S400.

Τι; Ξαφνικά οι Αμερικάνοι αγάπησαν τους Τούρκους;; Όχι. Απλά θέλουν εκτός από F16 να τους πουλήσουν και Patriot (πακέτο με F35).

Ας φανταστούμε τώρα μια Τουρκία που θα έχει απ’ όλα και μια Ελλάδα που (όοοοταν πάρει τα F35) θα έχει χάσει την αβάντα που αυτά θα της έδιναν.

Αυτά τα ωραία…