Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Εκλογές στο Δήμο Αλεξάνδρειας – ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης Αλεξάνδρειας

Από το συνδυασμό “Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας”, με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα της επανάληψης των εκλογών στο Δήμο Αλεξάνδρειας, ανακοινώθηκαν τα ακόλουθα:

“Η Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας, ο συνδυασμός που στηρίζει το ΚΚΕ στις τοπικές – δημοτικές εκλογές, με επικεφαλής τον Ιακωβίδη Ηλία, από όποια θέση τον ορίσει η ψήφος των δημοτών, θα είναι η μόνη λαϊκή και πραγματική αντιπολίτευση ενάντια στις πολιτικές που, μέσω των δήμων και των περιφερειών, προγραμματίζεται να περάσουν σε τοπικό επίπεδο και να τσακίσουν ακόμα περισσότερο τα λαϊκά στρώματα.

Λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς για χρέη προς τους δήμους.

Λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στις ελλείψεις προσωπικού σε κρίσιμες υπηρεσίες του δήμου.

Λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και την εκχώρηση υπηρεσιών όπως το νερό, το πράσινο, την αποκομιδή και την υπηρεσία καθαριότητας.

Λαϊκή αντιπολίτευση ενάντια στις ελλείψεις στα σχολεία, τους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, στο “Βοήθεια στο Σπίτι”.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και στην Αλεξάνδρεια, θα αγωνιστεί ενάντια στην υποχρηματοδότηση του δήμου και στη μετατροπή του σε έναν ακόμα φοροεισπρακτικό μηχανισμό, που με εργαλείο την αρχή της ανταποδοτικότητας θα παίρνει από τους πολλούς, και θα δίνει στους λίγους και επιδέξιους επενδυτές -μικρούς και μεγάλους- που θα έρθουν να κερδίσουν ακόμα περισσότερα από την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών που θα έπρεπε να χρηματοδοτούνται από το κράτος και να είναι δωρεάν για τους δημότες, που δεινοπαθούν από την ακρίβεια που κατατρώει τα εισοδήματα τους.

Η Λαϊκή Συσπείρωση και στην Αλεξάνδρεια, όπως και παντού στην Ελλάδα, είτε από τη θέση της δημοτικής αρχής όπως στη Πάτρα, το Τύρναβο, τη Καισαριανή, τη Πετρούπολη, το Χαϊδάρι και την Ικαρία, είτε από τη θέση της αντιπολίτευσης, θα είναι μαζί με τους εργαζόμενους, τους μικρομεσαίους αγρότες, τους αυτοαπασχολούμενους ελεύθερους επαγγελματίες, τους φοιτητές, τους μαθητές και τις οικογένειες τους, τους νέους, τις γυναίκες, στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Οι κομμουνιστές δήμαρχοι και δημοτικοί – περιφερειακοί σύμβουλοι θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα με τα σωματεία, τους αγροτικούς συλλόγους, τους φοιτητές, το κίνημα των πολιτών που διεκδικεί ένα καλύτερο σήμερα, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για έναν άλλο, νέο, καινούργιο και θαυμαστό κόσμο στο μπόι των ονείρων μας. Ένα κόσμο χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, όπου ο λαός θα είναι αφέντης στον τόπο του.