Κατηγορίες
παιδεία

Συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Σε όλη τη χώρα συνεχίζονται οι διαμαρτυρίες κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων στη χώρα μας.

Παρά το γεγονός ότι στις συγκεκριμένες διαμαρτυρίες – που συνεχίζονται για μια ακόμη εβδομάδα – συμμετέχουν χιλιάδες μαθητές, σπουδαστές, φοιτητές αλλά και εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων, αυτές περνούν “στα ψιλά” των περισσότερων δελτίων ειδήσεων και των περισσότερων έντυπων και ηλεκτρονικών ΜΜΕ.

Συλλαλητήρια πραγματοποιήθηκαν πάλι στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στο Βόλο, στην Ξάνθη, στο Ηράκλειο, στην Πάτρα και αλλού.

Αρκετά τμήματα πανεπιστημιακών σχολών τελούν υπό κατάληψη, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατόν να πραγματοποιηθούν εξετάσεις. Για το λόγο αυτό από το Υπουργείο εκδόθηκε εγκύκλιος προς τις Συγκλήτους των Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων στην οποία αναφέρεται πως οι εξετάσεις μπορούν να γίνουν και ψηφιακά (οπότε το κάθε Ίδρυμα θα θα πρέπει να αποφασίσει τον τρόπο που θα οργανωθούν αυτές οι εξετάσεις).

Για πολλοστή φορά η Παιδεία είναι σε αναβρασμό, τα Πανεπιστήμια δεν λειτουργούν όπως θα έπρεπε (δηλαδή να οργανωθούν από το μηδέν με τον τρόπο που πρέπει και στη συνέχεια να “πέσουν” χρήματα για να αναβαθμιστούν πλήρως, παρέχοντας ΔΩΡΕΑΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ τη δυνατότητα να φοιτήσουν σε αυτά) και η Κυβέρνηση επιμένει στο λανθασμένο σενάριο ότι οι ιδιώτες στην τριτοβάθμια εκπαίδευση θα την αναβαθμίσουν και θα την κάνουν προσβάσιμη σε όλους και καλύτερη ποιοτικά…