Κατηγορίες
Ευρώπη

Στους δρόμους οι Γερμανοί αγρότες

Στους δρόμους, διαμαρτυρόμενοι για το σχέδιο της Κυβέρνησής τους να κάνει περικοπές σε επιδοτήσεις και φοροαπαλλαγές, είναι οι Γερμανοί αγρότες.

Η Κυβέρνηση της Γερμανίας προχωράει σχέδιο το οποίο σχετίζεται με την κατάργηση της φορολογικής απαλλαγής για τα αγροτικά οχήματα και τις φορολογικές ελαφρύνσεις στο “αγροτικό” πετρέλαιο κίνησης.

Οι διαμαρτυρίες των αγροτών έχουν ξεκινήσει εδώ και ημέρες, πριν από την αλλαγή του χρόνου, όμως κορυφώνονται αυτές τις ημέρες με αποκλεισμό οδών ακόμη και στο κέντρο του Βερολίνου.

Ως απάντηση η Κυβέρνηση Σόλτς προχώρησε σε αλλαγές (π.χ. η επιδότηση του πετρελαίου να μειωθεί κλιμακωτά και να καταργηθεί οριστικά μέχρι το 2026), όμως οι αγρότες είναι ανυποχώρητοι αφού θεωρούν ότι μέτρα όπως αυτά που θέλει να θεσπίσει η Κυβέρνηση της χώρας τους θα οδηγήσουν τον κλάδο σε εξαφάνιση.

Πέραν αυτών όμως το πρόβλημα που έχουν όλοι είναι το πως θα αποκλείσουν από τις διαμαρτυρίες ακραία στοιχεία που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την κατάσταση και να “καπελώσουν” τις διαμαρτυρίες (για να κερδίσουν πολιτικά εκφράζοντας την … “υποστήριξή” τους).

Σημειώνεται ότι ο αριθμός όσων ασχολούνται με τη γεωργία στη Γερμανία έχει ήδη μειωθεί το 1/4 σε σχέση με το 1970.