Κατηγορίες
μεταφορές - συγκοινωνίες

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αλεξάνδρεια

Από τη Α.Δ. Ημαθίας, αποβλέποντας στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού, κατά τη διάρκεια εργασιών αποκατάστασης της βλάβης φρεατίου αποχέτευσης, αποφασίστηκε:

Α. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας, της στάσης και στάθμευσης όπου αυτή επιτρέπεται, παντός είδους οχημάτων ως κάτωθι:

  1. Επί της οδού Αριστοτέλους, από τη συμβολή της με την οδό Δ. Βετσοπούλου έως τη συμβολή της με την οδό Ν. Πλαστήρα.
  2. Επί της οδού Γρ. Λαμπράκη από τη συμβολή της με την οδό Ταγμ. Γεωργούλη έως τη συμβολή της με την οδό Αριστοτέλους.
  3. Επί της οδού Εθν. Αντίστασης, από τη συμβολή της με την οδό Ν. Πλαστήρα έως τη συμβολή της με την οδό Ν. Ευαγγελά.
  4. Επί της οδού Ν. Πλαστήρα, από τη συμβολή της με την οδό Π. Μελά έως τη συμβολή της με την οδό Εθν. Αντίστασης.

Β. Την απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης όπου αυτή επιτρέπεται, παντός είδους οχημάτων επί της οδού Π. Μελά από την συμβολή της με την οδό Ν. Πλαστήρα έως την συμβολή της με την οδό Μακεδονομάχων.

Γ. Ανωτέρω κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοσθούν από την Δευτέρα 15-01-2024 έως την Δευτέρα 29-01-2024.

Δ. Οι εργασίες θα ξεκινούν την ανατολή του ηλίου και θα ολοκληρώνονται την δύση του ηλίου, έκαστη ημέρα. Σε περίπτωση που υφίστανται επικίνδυνες, για την ομαλή κυκλοφορία των οχημάτων, καιρικές συνθήκες (βροχόπτωση, ομίχλη κτλ.), οι εργασίες δεν θα πραγματοποιούνται.

Ε. Η κυκλοφορία των οχημάτων, κατά τις ώρες της απαγόρευσης κυκλοφορίας στις παραπάνω οδούς θα διεξάγεται μέσω παρακαμπτήριων οδών.

ΣΤ. Θα πρέπει να λαμβάνεται μέριμνα για την ασφαλή διέλευση των οχημάτων των μονίμων κατοίκων της περιοχής στις ανωτέρω οδούς με σκοπό την πρόσβαση τους στις οικίες τους και των οχημάτων τροφοδοσίας των καταστημάτων τα οποία θα μπορούν να εκτελούν μόνο την διαδρομή από την οδό Γ. Λαμπράκη προς την οδό Δ. Βετσοπούλου μέσω της οδού Αριστοτέλους, τηρώντας τις διατάξεις του Κ.Ο.Κ.

Ζ. Τα μέτρα που θα λαμβάνονται θα ισχύουν από την τοποθέτηση των οικείων πινακίδων σήμανσης μαζί με αναλάμποντες φανούς κατά τις νυκτερινές ώρες.

Η. Σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να εξασφαλίζεται η ταχεία και ασφαλής διέλευση οχημάτων έκτακτης Ανάγκης.