Κατηγορίες
διεθνή

Ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται…

Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η προσπάθεια του λύκου (εν προκειμένω του γκρίζου λύκου) να κερδίσει εδάφη στο Ιράκ και στη Συρία, την ώρα που όλοι παρακαλάνε να μην εξαπλωθεί η κρίση εκτός εδαφών της Παλαιστίνης και στο τέλος όλη η περιοχή καταλήξει να γίνει Κούγκι!

Την ώρα που οι δυτικοί επιβάλουν αντίποινα (όπως αυτοί τα εννοούν) στους ισλαμιστές Χούθι στην Υεμένη για τις επιθέσεις των τελευταίων εναντίων πλοίων δυτικών συμφερόντων που πλέουν σε διεθνή ύδατα στα ανοιχτά της χώρας τους (ως δικά τους αντίποινα για τον πόλεμο του Ισραήλ κατά της Χαμάς και των Παλαιστινίων), η Τουρκία βρήκε την ευκαιρία να επιτεθεί στους Κούρδους του Ιράκ και στη Συρία.

Οι Τούρκοι εξαπέλυσαν επίθεση με αεροπλάνα κατά θέσεων Κούρδων σε περιοχές του Κουρδιστάν που βρίσκονται εντός της επικράτειας του Ιράκ και της Συρίας – ως απάντηση όπως είπαν για επιθέσεις του ΡΚΚ προ 3 εβδομάδων σε τούρκικη στρατιωτική βάση στο Ιράκ.

Εχθροπραξίες καταγράφονται και στα βόρεια του Ισραήλ, με την Χεζμπολά να ρίχνει ρουκέτες προς το Ισραήλ και τον ισραηλινό στρατό να απαντά.

φωτό αρχείου

Το ζήτημα “ανοίγει” ακόμη περισσότερο μετά την ομηρία του ελληνόκτητου πλοίου St. Nikolas στον Περσικό, το οποίο βρίσκεται κοντά στο ιρανικό νησί Κέσμ (είναι φορτωμένο με ιρακινό πετρέλαιο και προορισμό την Τουρκία). Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που το συγκεκριμένο τάνκερ τυγχάνει ομηρίας από κάποια χώρα, αφού τον Απρίλιο του 2023, όταν ονομάζονταν Suez Rajan, το είχαν καταλάβει δυνάμεις των ΗΠΑ όταν μετέφερε ιρανικό πετρέλαιο.

Όλα αυτά (και σίγουρα πολλά άλλα που δεν τα πιάνουν τα φώτα της δημοσιότητας) συμβαίνουν σε μια περιοχή που βράζει μετά από την τρομοκρατική επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ και την αντεπίθεση του τελευταίου, που από τις αρχές Οκτωβρίου ισοπεδώνει τη Γάζα.