Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Νέα ανακοίνωση του συνδυασμού του Π. Γκυρίνη για Δ. Κουρκουτά: “κινείται στο δικό της παράλληλο σύμπαν”

Για μια ακόμη ημέρα συνεχίζεται η ανταλλαγή ανακοινώσεων μεταξύ των συνδυασμών “Ώρα Ευθύνης” και “Μαζί Αλλάζουμε”. Απάντηση σε προηγούμενη ανακοίνωση του δεύτερου συνδυασμού (της Δ. Κουρκουτά) είχαμε το μεσημέρι της Τετάρτης από τον πρώτο συνδυασμό (του δημάρχου Π. Γκυρίνη).

Στην τελευταία ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Επειδή η φερόμενη ως υποψήφια δήμαρχος κα. Κουρκουτά εξακολουθεί να κινείται στο δικό της παράλληλο σύμπαν και επειδή δεν υπάρχει πλέον τρόπος λογικής επικοινωνίας (αντί να αναφέρεται σε θέματα που απασχολούν τον Δήμο, παλεύει ακόμη να χαρακτηρίσει την εκλεγμένη διοίκηση ως “υπηρεσιακή”…), απευθυνόμαστε σε εκείνους τους ανθρώπους του χώρου της που έχουν επαφή με την πραγματικότητα του χώρου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε σας λοιπόν αγαπητοί συμπολίτες απευθύνεται αυτό το δελτίο τύπου. Διότι είναι ώρα να αναλάβετε τις ευθύνες που σας αναλογούν και τις οποίες ευθύνες παραμελήσατε, το λιγότερο, το διάστημα προ των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα.

Έχετε αρχικά τεράστια ευθύνη διότι αποδεχτήκατε στη θέση του επικεφαλής του ψηφοδελτίου που αποφασίσατε να δημιουργήσετε μια συνδημότισσα μας πεπαλαιωμένη πολιτικά, που είχε μηδενική εμπλοκή με θέματα του Δήμου – ούτε καν θεωρητική!

Αξίζει να σημειώσουμε ότι δεν παρακολούθησε ποτέ συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του τόπου μας! Τόσο ήταν το ενδιαφέρον της για τα θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία που τόσα χρόνια δεν έγραψε μια αράδα έστω στον τοπικό τύπο για θέμα του Δήμου ενώ δεν συμμετείχε ποτέ σε καμία συλλογική κίνηση του τόπου μας…

Ήθελε απλώς, κάποια στιγμή, να γίνει και Δήμαρχος!!

Έχετε ευθύνη (πρωτίστως κακό του κεφαλιού σας βέβαια…) διότι της επιτρέψατε να αναλάβει κατ’ αποκλειστικότητα την κατάθεση του συνδυασμού, με αποτέλεσμα, μετά από δύο μήνες μελέτης και ενασχόλησης επιστημονικής, βοηθούμενη και από την ιδιότητά της ως νομικού, να τα κάνει μούσκεμα εμπλέκοντας τον Δήμο μας σε μια περιπέτεια που δεν έχει προηγούμενο.

Μας γελοιοποίησε ως τόπο, έκαψε τα όνειρα και τα σχέδια για προσφορά στον τόπο μας συμπολιτών μας που την εμπιστεύτηκαν ενώ συνέβαλε στο να χάσει ο Δήμος μας ανθρώπους που είχαν δυνατότητες και ειλικρινείς προθέσεις προσφοράς.

Έχετε ευθύνη επίσης, διότι την επαναφέρατε μετά την καταστροφική της πορεία και την δημόσια ανάληψη της ευθύνης που είχε κάνει. Την οδηγήσατε στο να επανέλθει και να βιώσει εκ νέου το μαρτύριο της δήθεν υποψηφίας Δημάρχου, όταν γνωρίζετε ότι δεν έχει καμία σχέση με αυτοδιοίκηση, εκτός του διαστήματος των τελευταίων μηνών – καμία τύχη επανάληψης εκλογών.

Έχετε ευθύνη διότι ακόμη και σήμερα, που κατά την δική της άποψη είμαστε σε προεκλογική περίοδο (αλήθεια γιατί δεν αρχίζει τις προεκλογικές ομιλίες της, αν είναι πεπεισμένη για αυτό…;;), αντί να μιλήσει για τα όποια προβλήματα θεωρεί ότι υπάρχουν στον τόπο μας, έχει “κολλήσει” στην αποστολή εγγράφων απανταχού της οικουμένης, με τα οποία ζητεί ματαίως να χαρακτηριστεί ως “υπηρεσιακή διοίκηση” η διοίκηση του Π. Γκυρίνη!

Γελούν άπαντες οι παραλήπτες των επιστολών της κας Κουρκουτά με την παραδοξότητα αυτή! Μα ακόμη και αν αποδεχτούμε τον χαρακτηρισμό (που δεν ισχύει, καθότι “υπηρεσιακή διοίκηση” προκύπτει από διορισμό), ας μας εξηγήσει κάποιος τι ακριβώς προσθέτει αυτός ο χαρακτηρισμός στον δημόσιο διάλογο;

Αγαπητοί συμπολίτες, η επιλογή σας είναι απλά ακατάλληλη για την θέση που της αναθέσατε! Σας (και, γενικότερα, μας) γελοιοποίησε, έβαλε τον τόπο σε μια άνευ προηγουμένου περιπέτεια και το πιο επικίνδυνο, σήμερα άγεται και φέρεται από κάποιους που μόνος σκοπός είναι η έμμισθη θέση για πέντε χρόνια. (Πλησιάζει η ώρα, θα μιλήσουμε με ονόματα και διευθύνσεις, διότι και η ανοχή έχει τα όριά της…).

Είμαστε βέβαιοι πως γνωρίζετε ότι αυτή είναι η αλήθεια.

Τέλος γνωρίζετε ότι επαναληπτικές εκλογές δεν πρόκειται να γίνουν. Αυτή είναι η δική μας βεβαιότητα, που προέρχεται από την θέση έγκριτων νομικών που ασχολούνται με το θέμα και που σύντομα θα αποδειχτεί. Αλλά και στην, με ελάχιστες έως μηδενικές πιθανότητες, περίπτωση που οι εκλογές επαναληφθούν, το διακύβευμα για εσάς γνωρίζετε ήδη πως θα είναι η δεύτερη ή τρίτη θέση στην αντιπολίτευση και τίποτε πέραν αυτού.

Δεν θα ασχοληθούμε άλλο με τα γραφόμενα της, διότι δεν έχει την ικανότητα να κατανοήσει τα αυτονόητα.

Γραφείο τύπου συνδυασμού “Ώρα Ευθύνης”