Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Κουραστικοί δικαιωματιστές – κουραστικοί ηθικολόγοι

Το τελευταίο διάστημα ακούγονται πολλά, πάρα πολλά, για το θέμα του γάμου (ή “γάμου”) των ομόφυλων ζευγαριών.

Αυτό όμως που έχουμε μετά από τόσες και τόσες συζητήσεις (πραγματικά πολιτισμένες ή “συζητήσεις” με φωνές και ντράβαλα) είναι μια κοινωνία που έχει βαρεθεί τους πραγματικά κουραστικούς δικαιωματιστές (που νομίζουν πως όλη η κοινωνία ενδιαφέρεται για το τι κάνει στο κρεβάτι του ένα ποσοστό συμπολιτών μας) αλλά και τους ηθικολόγους της κακιάς ώρας (ορισμένοι εκ των οποίων έχουν την εντύπωση ότι μπορούν – ελέω Θεού – να νομοθετούν κιόλας σε ένα σύγχρονο αστικό φιλελεύθερο κράτος…).

Και φυσικά ζούμε καθημερινά το γνωστό “η μπάλα στην κερκίδα”: ολημερίς και ολονυχτίς τα ΜΜΕ δεν ασχολούνται με τίποτε άλλο, παρά με έναν… γάμο!

Ξαφνικά το μεγάλο πρόβλημα της χώρας και της κοινωνίας δεν είναι:

  • η ακρίβεια στα ράφια που έχει οδηγήσει σε απόγνωση το 95% του πληθυσμού (που έχει κόψει από παντού, αλλιώς δε βγαίνει ο μήνας),
  • οι πολύχρωμοι λογαριασμοί του ρεύματος που για να τους καταλάβεις και να επιλέξεις πρέπει να έχεις υψηλή εξειδίκευση στους αλγόριθμους,
  • η εγκληματικότητα που οργιάζει,
  • τα ελληνοτουρκικά που ουδείς ξέρει σε ποια φάση είναι,
  • τα διεθνή,
  • η είσοδος των ιδιωτών στην τριτοβάθμια εκπαίδευση απ’ τα παράθυρα,
  • η προσπάθεια να μπουν κάτω από το χαλάκι (απευθείας ή μέσω Επιτροπών) ζόρικα θέματα όπως π.χ. αμαρτωλές κρατικές συμβάσεις ή οι πωλήσεις των τελευταίων ασημικών της Ελλάδας
  • το ΕΣΥ που πάει κατά διαόλου και στέκεται όρθιο χάρη στις προσπάθειες ανθρώπων που παθαίνουν εγκεφαλικά για να συμπληρώσουν βάρδιες.

Το μεγάλο πρόβλημα της χώρας είναι ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών! Τελεία και παύλα…!!

Κούρασαν λοιπόν, όλοι. Φυσικά, επειδή η στενοκεφαλιά περισσεύει, όσοι είναι κατά του “γάμου” των ομόφυλων ζευγαριών θεωρούνται αυτόματα “οπισθοδρομικοί”, με τον ίδιο τρόπο που όσοι είναι υπέρ υποτίθεται πως είναι “προοδευτικοί”.

Ταμπελίτσες παντού… – χωρίς να γίνεται προσπάθεια να αναζητηθούν βαθύτερα αίτια, σοβαρές ανησυχίες, ζητήματα ανθρώπινης ή νομικής φύσης.


Και μια σημείωση σχετικά με τα δημοψηφίσματα στη χώρα μας (επειδή θα ακούσουμε για δημοψήφισμα τις επόμενες μέρες):

– ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει δημοψήφισμα με διάταγμα για κρίσιμα εθνικά θέματα, ύστερα από απόφαση της απόλυτης πλειοψηφίας του όλου αριθμού των βουλευτών, που λαμβάνεται με πρόταση του Υπουργικού Συμβουλίου.

– ο/η Πρόεδρος της Δημοκρατίας προκηρύσσει δημοψήφισμα με διάταγμα και για ψηφισμένα νομοσχέδια που ρυθμίζουν σοβαρό κοινωνικό ζήτημα, εκτός από τα δημοσιονομικά, εφόσον αυτό αποφασιστεί από 180 βουλευτές, ύστερα από πρόταση 120 βουλευτών και όπως ορίζουν ο Kανονισμός της Bουλής και νόμος. Δεν εισάγονται κατά την ίδια περίοδο της Bουλής περισσότερες από δύο προτάσεις δημοψηφίσματος για νομοσχέδιο.