Κατηγορίες
Ελλάδα

Kατά του γάμου ομοφύλων ζευγαριών οι μητροπολίτες – τι αποφασίστηκε

Με αναφορές σε αποσπάσματα από θρησκευτικά βιβλία και στον σκοπό του Μυστήριου του Γάμου που τελούν τα μέλη της και οι άλλοι ιερείς, με αναφορές στην Πολιτεία που νομοθετεί, με αναφορά στην αντίθεσή της στον “πολιτικό γάμο ασχέτως φύλου” αλλά και με το ερώτημα “γιατί προωθείται με τόση επιμονή;” ο γάμος ομόφυλων ζευγαριών η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας (Ι.Σ.Ι.) της Εκκλησίας της Ελλάδος μετά από μια πολύωρη συνεδρίαση που έγινε την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 εξέφρασε την αντίθεσή της στη θεσμοθέτηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών.

Προφανώς η Πολιτεία νομοθετεί, αλλά αυτή η παράμετρος ούτε στερεί την ελευθερία του λόγου από την Εκκλησία ούτε απαλλάσσει την Εκκλησία από το καθήκον ενημέρωσης του πιστού λαού ούτε μπορεί να της υποδείξει σε τι συνίσταται η αμαρτία. Η Εκκλησία δεν νομοθετεί και δεν φέρει ευθύνη για τους νόμους. Αν σιωπήσει, όμως, φέρει βαρύτατη ευθύνη και αυτοκαταργείται.” αναφέρεται μεταξύ άλλων στην σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά από τη λήξη της συνεδρίασης των μητροπολιτών της χώρας μας.

Επόμενα βήματα θα είναι α) η αποστολή επιστολής (άγνωστου μέχρι στιγμής περιεχομένου) στους βουλευτές, β) ανακοινώσεις και διανομή φυλλαδίων στις εκκλησίες την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου με τις θέσεις της Εκκλησίας και τέλος γ) εξουσιοδότηση σε κάθε μητροπολίτη να κινηθεί ανάλογα με το πως αυτός κρίνει εντός των ορίων της περιοχής του (με “πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης ως προς την επικείμενη νομοθέτηση και τον θεσμό της οικογένειας”).