Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Δημοτικές εκλογές στην Αλεξάνδρεια: υπέρ Κουρκουτά η απόφαση του δικαστηρίου

Ανακοινώθηκε η απόφαση του Πρωτοδικείου Βέροιας στο οποίο είχε προσφύγει η Δώρα Κουρκουτά και συμμετέχοντες στο συνδυασμό “Μαζί Αλλάζουμε” αμφισβητώντας τη νομιμότητα των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Σύμφωνα με την απόφαση που έγινε γνωστή την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, προηγούμενη απόφαση του Πρωτοδικείου της 6ης Νοεμβρίου 2023 για την επικύρωση των αποτελεσμάτων των εκλογών δεν ήταν ορθή και η προσφυγή που συζητήθηκε τον Δεκέμβριο έγινε δεκτή.

Επόμενη εξέλιξη αναμένεται να είναι η συνέχεια σε ανώτερο βαθμό (Συμβούλιο της Επικρατείας) – στην ουσία πρόκειται για μια υπόθεση που δεν θα τελειώσει γρήγορα όπως φαίνεται, αφού θεωρείται βέβαιο πως ο εκλεγείς την 8η Οκτωβρίου νυν δήμαρχος Παναγιώτης Γκυρίνης θα προσφύγει κατά της απόφασης που ανακοινώθηκε στις 11 Ιανουαρίου.

Όσον αφορά το πότε θα ξαναστηθούν κάλπες στο Δήμο Αλεξάνδρειας: ο νόμος είναι ξεκάθαρος με τα χρονικά περιθώρια και τις διαδικασίες. Όμως όλα θα εξαρτηθούν από τη συνέχεια που θα έχει το θέμα στις δικαστικές αίθουσες και από τις κινήσεις που θα επιλέξουν να κάνουν οι νομικοί των εμπλεκομένων στην υπόθεση μερών (δηλαδή των συνδυασμών Ώρα Ευθύνης, Λαϊκή Συσπείρωση και Μαζί Αλλάζουμε) – δηλαδή νέες προσφυγές, αιτήσεις ανακοπής της σημερινής απόφασης κλπ κλπ.

περισσότερα και πιο αναλυτικά θα σας έχουμε στην Περισκόπηση αλλά και στο επόμενο επεισόδιο του podcast της Περισκόπησης