Κατηγορίες
ευχές

Ευχές από την ομάδα εθελοντών αιμοδοτών του Δήμου Αλεξάνδρειας

Η Ομάδα Εθελοντών Αιμοδοτών του Δήμου Αλεξάνδρειας σας εύχεται ολόψυχα καλές γιορτές και ευτυχισμένο το Νέο Έτος 2024!!

Ας μην ξεχνάμε αυτές τις γιορτινές ημέρες ότι το πιο πολύτιμο δώρο προς τους συνανθρώπους μας είναι μία φιάλη αίμα!!

H εθελοντική αιμοδοσία αποτελεί μια πράξη αγάπης για τον συνάνθρωπό μας, που κρύβει οφέλη και για τον ίδιο τον αιμοδότη, ο εθελοντής αιμοδότης έχει την ηθική ικανοποίηση ότι βοηθά να σωθεί μια ζωή, κάνει το χρέος του απέναντι στο κοινωνικό σύνολο.  Μέσω μιας απλής διαδικασίας, που διαρκεί ελάχιστα λεπτά, ένας άνθρωπος με μία φιάλη αίματος μπορεί να σώσει τρεις ανθρώπινες ζωές.

Από το αίμα που συγκεντρώθηκε όλη τη χρονιά στις προγραμματισμένες εθελοντικές αιμοδοσίες του Δήμου μας, εξυπηρετήθηκαν πάρα πολλοί δημότες οι οποίοι βρέθηκαν σε έκτακτη ανάγκη και χρειάστηκε να λάβουν άμεσα αίμα, τόσο οι ίδιοι όσο και οι συγγενείς τους.

Για το λόγο αυτό  καλούμε όλους τους κατοίκους του Δήμου μας, να προσέλθουν σε κάποια από τις επόμενες αιμοδοσίες του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής και Προστασίας της Υγείας του Δήμου Αλεξάνδρειας και να προσφέρουν με την καρδιά τους μια μονάδα από το αίμα τους για τον άρρωστο συνάνθρωπό μας.

Να κάνουν την ευγενέστερη πράξη Αγάπης, Ανθρωπιάς και Αλληλεγγύης προς τον άγνωστο Συνάνθρωπό μας και το καλύτερο δώρο για εκείνους, που έχουν ανάγκη μιας μονάδας αίματος. Για να έχει, όμως, αξία η προσφορά, δεν αρκεί μία φορά θα πρέπει να είναι τακτική η αιμοδοσία.

Σύνθημά μας είναι το τρίπτυχο: «Δίνουμε Αίμα, Δίνουμε Ελπίδα, Δίνουμε Ζωή!» Από το κάλεσμα αυτό δεν πρέπει να απουσιάζει κανένας.