Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Δήμος Αλεξάνδρειας: πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των αιρετών που εξελέγησαν στις 8 Οκτωβρίου

Το μεσημέρι της Κυριακής 17 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην Αλεξάνδρεια η ορκωμοσία των αιρετών (δήμαρχος, δημοτικοί σύμβουλοι, πρόεδροι και μέλη τοπικών συμβουλίων) που εξελέγησαν στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023.

Ο μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ.κ. Παντελεήμων χοροστάτησε στην θρησκευτική τελετή ενώ οι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης έδωσαν πολιτικό όρκο.

Ακολούθησαν ο χαιρετισμός του μητροπολίτη και οι ομιλίες των αρχηγών των δυο παρατάξεων που θα βρίσκονται στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου από την 1/1/2024, του δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη και του Ηλία Ιακωβίδη.

Στην ορκωμοσία παρευρέθησαν εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, εκπρόσωποι βουλευτών (οι βουλευτές βρίσκονται στην Αθήνα για την ψήφιση του προϋπολογισμού), πρώην δήμαρχοι, αιρετοί από γειτονικούς δήμους και την ΠΚΜ, συγγενείς και φίλοι των εκλεγμένων αιρετών.

Αιρετοί που για λόγους ανωτέρας βίας δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν στην τελετή της ορκωμοσίας θα ορκιστούν ενώπιον του δημάρχου τις επόμενες ημέρες.

Τις επόμενες ημέρες επίσης αναμένεται να ανακοινωθεί από τον δήμαρχο το διοικητικό σχήμα.