Κατηγορίες
Ημαθία πολιτική

Ν.Ε. Ημαθίας ΣΥΡΙΖΑ: “λυπούμαστε….συνεχίζουμε”

Ανακοίνωση που σχετίζεται με τις εξελίξεις των τελευταίων εβδομάδων εξέδωσε η Ν.Ε. Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, με την οποία γίνεται σχολιάζεται αποχώρηση στελεχών και μελών του κόμματος (χωρίς να κατονομάζει, ακόμη, τουλάχιστον τα γνωστά στο ευρύ κοινό στελέχη που αποχώρησαν) ενώ περιορίζει τον αριθμό όσων αποχώρησαν αφού αναφέρεται σε “συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της Ν.Ε, των συντονιστικών των Οργανώσεων μελών (Ο.Μ) και των μελών του Κόμματος, παραμένουν πεισματικά στις θέσεις τους”.

Στην ανακοίνωση αναφέρονται τα ακόλουθα:

Ενώ βρισκόμαστε στο απόγειο μιας ολομέτωπης επίθεσης ενάντια στην κοινωνία μας από την νεοφιλελεύθερη πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, αυτή τη στιγμή διάλεξαν σύντροφοι μας να αποχωρήσουν από το ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ.

Μια αποχώρηση που δυστυχώς δεν έχει τα πολιτικά χαρακτηριστικά που οφείλουν να χαρακτηρίζουν την αριστερά. Μια αποχώρηση, χωρίς να έχει προηγηθεί συζήτηση στα αρμόδια πολιτικά όργανα, χωρίς ξεκαθαρισμένο ιδεολογικό πλαίσιο παρά μόνο με βάση την αντίθεση τους στο αποτέλεσμα της δημοκρατικής διαδικασίας, μέσω της οποίας εξελέγη ο νέος πρόεδρος του ΣΥΤΡΙΖΑ – ΠΣ. Μια αποχώρηση που αφαίρεσε την δυνατότητα του διαλόγου ανάμεσα σε συν/φους και της σύνθεσης που θα προέκυπτε από την κορυφαία διαδικασία ενός συνεδρίου.

Μια αποχώρηση που αντικειμενικά δίνει πολιτικό χώρο στη ΝΔ να εντείνει την επίθεσή της στην κοινωνία μας. Μια αποχώρηση που έγινε συντεταγμένα δείχνοντας ότι τελικά λειτουργούσαν ως κόμμα μέσα στο κόμμα, με τους δικούς τους αποκλίνοντες στόχους, που δεν συμβάδιζαν με τους στόχους που έθετε το ίδιο το κόμμα. Με την όλη τους τακτική έδειξαν ότι τελικά δεν τους ενδιαφέρει η κοινωνία, αλλά η προσωπική τους ανέλιξη και προοπτική.

Είναι προφανές ότι οι συγκεκριμένοι σύντροφοι αιφνιδιάστηκαν από το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, με δεδομένο ότι από την πρώτη στιγμή το αμφισβήτησαν, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσουν το γιατί. Από τη πρώτη στιγμή επιδόθηκαν σε μια επίθεση στο νέο πρόεδρο μας με άκρατο βερμπαλισμό για την έννοια της αριστεράς, ξεχνώντας ότι η αριστερά είναι ταυτόσημη με τη δημοκρατία και όφειλαν να αποδεχτούν την ήττα τους. Δε σεβάστηκαν την ψήφο των δεκάδων χιλιάδων μελών μας απαξιώνοντας την πολιτική τους επιλογή. Δεν έδωσαν τον ελάχιστο πολιτικό χρόνο στο νέο πρόεδρο, να ξεδιπλώσει την πολιτική του αντίληψη, για την πορεία που προτείνει να ακολουθήσει το κόμμα, στις νέες συνθήκες και δεδομένα.

Αρνήθηκαν κάθε προσπάθεια για εσωκομματικό διάλογο και συνεργασία και αντ’ αυτού επιδόθηκαν σε μια πολεμική, που ευχαρίστως φιλοξενήθηκε από τα συστηματικά κανάλια. Αντί να ενσκήψουν και να αναλύσουν τα αίτια της ήττας τους, μετέθεσαν το πρόβλημα τους στην ανωριμότητα που έδειξαν τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην επιλογή τους.

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ λυπούμαστε για αυτή την εξέλιξη, όμως θα πορευτούμε πλέον με αυτό το δεδομένο. Συνεχίζουμε με περισσότερη δύναμη και ενάντια σε όσους θέλουν την απάλειψη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ από τον πολιτικό χάρτη. Δε μένουμε αδρανείς μπροστά στην επίθεση που δέχεται η κοινωνία μας από τη ΝΔ και αυτή είναι η κυρίαρχη πολιτική μας επιλογή. Θα σταθούμε απέναντι στον άκρατο νεοφιλελευθερισμό που προσπαθεί να επιβάλει στην κοινωνία μας η ΝΔ, διαλύοντας κάθε κοινωνική δομή, επιτιθεμένη σε όλες τις μικρές και μικρομεσαίες κοινωνικές τάξεις, ενσπείροντας τη διχόνοια μεταξύ τους, ώστε ανενόχλητη να προχωρήσει στη διάλυση της κοινωνίας.

Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών της Ν.Ε, των συντονιστικών των Οργανώσεων μελών (Ο.Μ) και των μελών του Κόμματος, παραμένουν πεισματικά στις θέσεις τους, υπηρετώντας τις θέσεις του Κόμματος και τις ανάγκες τις κοινωνίας.

Συνεχίζουμε τον αταλάντευτο αγώνα για μια κοινωνία με δικαιοσύνη, αρωγό σε κάθε πολίτη που βιώνει τις συνέπειες της νεοφιλελεύθερης πολιτικής και προσδοκά σε ένα διαφορετικό ελπιδοφόρο μέλλον για τον ίδιο και την κοινωνία, όπου ο κάθε πολίτης θα έχει θέση και δε θα ζει με το φόβο της περιθωριοποίησης.