Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Μυαλό δεν πρόκειται να βάλουμε ποτέ! Ποτέ όμως…

Σχεδόν 9 μήνες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη, τον Νοέμβριο του 2023 τα πολιτικά κόμματα της χώρας εμπαίζουν (για πολλοστή φορά) τον λαό αυτής της χώρας, με εξεταστικές ή/και προανακριτικές επιτροπές που το καθένα θέλει να στήσει.

Το ΠΑΣΟΚ λέει έχει μια πρόταση. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει μια άλλη πρόταση. Το ΚΚΕ επίσης. Κάτι άλλες γελοίες προσωπικότητες που έλαχε να γίνουν υπουργοί κάνουν κυνικές δηλώσεις για αυτές τις επιτροπές (που δεν τις θεωρούν, λένε, αναγκαίες). Η Κυβέρνηση (ΝΔ) κάνει την παλαβή – για να μην πούμε κάτι άλλο – και κρύβεται πίσω από τα αποτελέσματα των τελευταίων εκλογών, παίζοντας το στο μεταξύ (δια του κυβερνητικού εκπροσώπου) μεγαλόθυμη που θα δεχθεί εξεταστική.

Η 28η Φεβρουαρίου του 2023 ήταν μια μοιραία ημέρα για τη χώρα.

Κι αυτοί χτυπιούνται (υποτίθεται) μεταξύ τους για:

  • το τι θα γίνει, και πως θα γίνει, και τι θα κάνει μια επιτροπή (είτε είναι εξεταστική είτε προανακριτική) που θα αναζητήσει ευθύνες ή
  • σφυρίζουν αδιάφορα μπας και ξεχαστεί η ιστορία.

Να δείτε που στο τέλος πάλι ο καθένας θα κάνει του κεφαλιού του και θα δούμε τόσα συμπεράσματα όσα θα είναι και τα κόμματα.

* το πιο… «ωραίο» σε συνδυασμό με όλα αυτά είναι μια διαφήμιση που παίζει το τελευταίο διάστημα και διαφημίζει την ένταξη της Ελλάδας σε ένα πρόγραμμα για τα ευρωπαϊκά δίκτυα σιδηροδρόμων. Που; Σε μια χώρα που στην ουσία τη στιγμή αυτή δεν έχει σιδηροδρομικό δίκτυο που να την ενώνει από άκρη σε άκρη…!!!