Κατηγορίες
πολιτική

Εκτός ΣΥΡΙΖΑ ακόμη 9 βουλευτές

Εκτός του ΣΥΡΙΖΑ έθεσαν εαυτόν ακόμη εννέα βουλευτές (Αναγνωστόπουλου, Αχτσιόγλου, Ζειμπεκ, Ηλιόπουλος, Τζανακόπουλος, Τζούφη, Φερχάτ, Φωτίου, Χαρίτσης) και αρκετοί άλλοι πρώην βουλευτές ή μέλη Κυβερνήσεων του ΣΥΡΙΖΑ και του κομματικού μηχανισμού.

Συνολικά το κείμενο που συνοδεύει αυτή την αποχώρηση υπογράφουν 57 άτομα.

Μαζί με τους άλλους δυο βουλευτές που είχαν αποχωρήσει νωρίτερα αυτό το μήνα (Τσακαλώτος και Πέρκα) συνολικά οι βουλευτές που έφυγαν έως τώρα ανέρχονται τους 11 – κι αν τα βρουν μπορούν να συγκροτήσουν κοινοβουλευτική ομάδα (το όριο είναι 10 βουλευτές).

Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον μένει με 36 βουλευτές – εξακολουθεί να είναι αξιωματική αντιπολίτευση αφού το ΠΑΣΟΚ έχει 32.

Αυτό που όλοι περιμένουν τώρα είναι πότε θα σταθεροποιηθεί η κατάσταση στον ΣΥΡΙΖΑ, πότε δηλαδή θα σταματήσουν οι… διαρροές, δηλαδή πότε θα σταματήσουν οι αποχωρήσεις (που υποτίθεται πως έχουν ως αιτία τους την πορεία που επέλεξε να ακολουθήσει ο νέος Πρόεδρος του κόμματος).

Και λέμε υποτίθεται επειδή μια γρήγορη ματιά σε δηλώσεις των περισσοτέρων εκ των αποχωρησάντων (και όσων μένουν τελικά εντός ΣΥΡΙΖΑ) που έγιναν πριν από τις εσωκομματικές εκλογές μας λέει άλλα. Τότε όλοι μιλούσαν για κομματική συνοχή, για επόμενη ημέρα που θα τους έβρισκε όλους μαζί να αγωνίζονται για το κόμμα τους και τον κόσμο που το ψήφισε και άλλα τέτοια όμορφα…