Κατηγορίες
περιβάλλον

Ρίψεις εμβολίων για άγρια ζώα σε περιοχές της Π.Ε. Ημαθίας

Από το Τμήμα Κτηνιατρικής της Π.Ε. Ημαθίας ανακοινώθηκε ότι στα πλαίσια της υλοποίησης του προγράμματος της της  Φθινοπωρινής εκστρατείας ρίψης – διανομής εμβολίων – δολωμάτων κατά της λύσσας, για την από του στόματος ανοσοποίηση των άγριων ζώων στις  29/09/2023 έως 06/10/2023, θα πραγματοποιηθούν  ρίψεις εμβολίων – δολωμάτων από το αεροδρόμιο της Έδεσσας στις κάτωθι περιοχές :

ΦΥΤΕΙΑ, ΑΡΚΟΧΩΡΙ, ΣΤΕΝΗΜΑΧΟΣ, ΜΟΝΟΣΠΙΤΑ, ΝΑΟΥΣΑ, ΚΟΠΑΝΟΣ, ΧΑΡΙΕΣΣΑ, ΛΕΥΚΑΔΙΑ, ΓΙΑΝΝΑΚΟΧΩΡΙ, ΑΓΓΕΛΟΧΩΡΙ, ΕΠΙΣΚΟΠΗ, ΜΑΡΙΝΑ, ΡΟΔΟΧΩΡΙΟΝ, ΣΑΝΤΑ, ΠΟΛΛΑ ΝΕΡΑ, ΆΝΩ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ, ΑΡΧΑΓΓΕΛΟΣ, ΠΟΛΥΠΛΑΤΑΝΟΣ, ΠΑΛΑΙΟΝ ΖΕΡΒΟΧΩΡΙ, ΆΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΙΣ, ΆΓΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΡΟΔΑΚΙΝΕΑ, ΣΤΑΘΜΟΣ.

Σχετικά με τα εμβόλια-δολώματα, που χρησιμοποιούνται για την ανοσοποίηση της άγριας πανίδας, και προκειμένου να αποφευχθεί οποιαδήποτε επαφή με αυτά, πρέπει να τονιστούν τα παρακάτω:
• Το εμβόλιο-δόλωμα έχει την όψη μικρού κύβου χρώματος λαδί-καφέ με οσμή ψαριού και περιέχει ζωντανό ιό ελαττωμένης λοιμογόνου δύναμης. Σε περίπτωση επαφής με αυτό, πρέπει να ακολουθήσει άμεσα επίσκεψη στο γιατρό.
• Σε περίπτωση εύρεσης των εν λόγω εμβολίων-δολωμάτων σε αγροτικές και δασώδεις περιοχές απαγορεύεται στους πολίτες να τα ακουμπούν ή να τα πατούν, καθώς και να έρθουν σε οποιαδήποτε επαφή με αυτά, ενώ επιβάλλεται η σχετική ενημέρωση των τοπικών κτηνιατρικών αρχών. (Δ/ΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ – ΤΜΗΜΑ ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ Π.Ε. ΗΜΑΘΙΑΣ-Μητροπόλεως 44 – Βέροια, τηλ. 23313 50193, 50135).