Κατηγορίες
Πολιτικά κόμματα

Παραίτηση του γραμματέα της Ν.Ε. Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ

“Ένα Αριστερό προοδευτικό κόμμα, δεν έχει ιδιοκτήτες, ούτε ενοικιαστές. Έχει μόνο εργάτες που έχτισαν το οικοδόμημα με θεμέλια την ιδεολογία, την ιστορία, το καταστατικό. Όλα τα άλλα είναι έπεα πτερόεντα.” έγραψε πριν από δυο ημέρες ο γραμματέας της Ν.Ε. Ημαθίας του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Καλδάρας.

Και λίγες ώρες πριν από την επίσκεψη του προέδρου του κόμματός του, Στέφανου Κασσελάκη, στην Ημαθία ο γραμματέας της Ν.Ε. παραιτήθηκε (όπως αναφέρουν αθηναϊκά ΜΜΕ και βεροιώτικα που αναπαράγουν την είδηση – ακόμη δεν έχει εκδοθεί επίσημη ανακοίνωση από τη Νομαρχιακή της Ημαθίας). Με δεδομένο ότι το κλίμα στον ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα δεν είναι και το καλύτερο (τόσο σε κεντρικό επίπεδο όσο και σε επίπεδο νομαρχιακών ή τοπικών επιτροπών), αναμένονται εξελίξεις.

Εξελίξεις που θα επηρεάσουν την ήδη διαταραγμένη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος – όπως το έχουμε πει δεκάδες φορές στα podcasts της Περισκόπησης και το έχουμε γράψει άλλες τόσες – ακόμη δεν έχει περάσει τις λεγόμενες “παιδικές πολιτικές ασθένειες”, παρότι έγινε Κυβέρνηση.

Για το κόμμα της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης όλα έγιναν πάρα πολύ γρήγορα (σε στιγμές δύσκολες για τη χώρα και με το κύμα της λαϊκής δυσαρέσκειας να είναι στα ύψη και την οικονομία να ακροβατεί λόγω των λαθών των Κυβερνήσεων από το 1974 και έπειτα, ειδικά από το 1996 και έπειτα).

Ο ΣΥΡΙΖΑ ξαφνικά βρέθηκε από το 3% στο 333%, χωρίς να έχει προλάβει να βάλει σε σειρά τα εσωτερικά του ζητήματα.

Και τώρα, που ο συνεκτικός κρίκος που ονομάζονταν “Αλέξης Τσίπρας” έχει φύγει, όλα βγαίνουν στην επιφάνεια και οι διασπάσεις (προσοχή, όχι “διάσπαση” αλλά “διασπάσεις”) είναι νομοτελειακό να γίνουν πραγματικότητα, παρά τα ευχολόγια που ακούγονται από τα μεγαλοστελέχη του.