Κατηγορίες
διεθνή

Οι πύλες της κολάσεως ξανάνοιξαν στη Μέση Ανατολή

Χειροτερεύει η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και συγκεκριμένα στη Λωρίδα της Γάζας, μιας από τις 2 περιοχές που (υποτίθεται πως) η Παλαιστινιακή Αρχή έχει τον έλεγχο και μια σχετική αυτονομία.

Το Σάββατο που μας πέρασε (7/10) η Χαμάς έκανε σχεδιασμένες μαζικές επιθέσεις με ρουκέτες κατά διαφόρων στόχων εντός της επικράτειας του Ισραήλ, με αποτέλεσμα αυτό να προκαλέσει εκατοντάδες νεκρούς. Επίσης μέλη της Χαμάς έκαναν επιθέσεις και από εδάφους, με αποτέλεσμα οι νεκροί να είναι πάρα πολλοί(ειδικά σε ένα υπαίθριο πάρτι – συναυλία). Όλα αυτά προκάλεσαν την άμεση αντίδραση του Ισραήλ το οποίο πλέον σφυροκοπά ανηλεώς τη Λωρίδα της Γάζας.

Η Γάζα δέχεται πλέον πυρά από αέρος ενώ έχει κηρυχθεί επιστράτευση στο Ισραήλ και σύντομα αναμένεται να αρχίσουν επιχειρήσεις και από το έδαφος εντός της Γάζας.

Οι νεκροί έως τώρα είναι 1200 περίπου (700 Ισραηλινοί και 500 Παλαιστίνιοι) ενώ η ισλαμιστική Χαμάς – που έχει στενές σχέσεις και με το Ιράν – κρατά ομήρους περίπου 120 ανθρώπους, που απήχθησαν μέσα από τα σπίτια τους.

Αυτό που προκαλεί τεράστια ανησυχία είναι ότι:

α) οι Ισραηλινοί δήλωσαν ότι η Μέση Ανατολή “θα αλλάξει”

β) έχουν αναφερθεί επιθέσεις στο Ισραήλ από βορά, που σημαίνει πως ίσως να υπάρχει εμπλοκή και της άλλης ισλαμιστικής οργάνωσης, της Χεσμπολά.

γ) κοντά στην περιοχή που είναι στο επίκεντρο, το Ισραήλ έχει πυρηνικό αντιδραστήρα (το Ισραήλ είναι πυρηνική δύναμη, όχι επίσημα αφού οι Ισραηλινοί το αρνούνται και δεν επιτρέπουν σε κανέναν να κάνει ελέγχους).