Κατηγορίες
διεθνή

Γάζα – Ισραήλ: η Ευρώπη σιωπά και ο πλανήτης κρατά την ανάσα του

Την ώρα που (λόγω της παράλογης στάσης τους έναντι των Παλαιστινίων γενικότερα τις τελευταίες δεκαετίες αλλά και των επιθέσεων που έχουν εξαπολύσει στην Γάζα και που πλέον αγγίζουν – αν δεν ξεπερνούν – τα όρια του “εγκλήματος πολέμου”) οι Ισραηλινές Αρχές χάνουν το δίκιο που είχαν μετά από τις δολοφονικές επιθέσεις της Χαμάς, η “πολιτισμένη” Ευρώπη (Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης) σιωπά εκκωφαντικά τις εχθροπραξίες στην περιοχή της Γάζας.

Ούτε καν τα προσχήματα δεν κρατούν οι, λαλίστατοι σε άλλες περιπτώσεις, Ευρωπαίοι και δεν βγάζουν μια σοβαρή και τεκμηριωμένη ανακοίνωση καταδίκης.

Από τις 7 Οκτωβρίου 2023 η συντριπτική πλειοψηφία των Παλαιστινίων παραμένει όμηρος των ισλαμιστών εξτρεμιστών της Χαμάς και άλλων παρόμοιων οργανώσεων (που υποτίθεται ότι δρουν εις το όνομα του Παλαιστινιακού λαού) αλλά και του ιδίου του Ισραήλ που τους έχει κόψει το νερό, το ηλεκτρικό ρεύμα, τους έχει κόψει την πρόσβαση σε ιατροφαρμακευτικό υλικό και τους έχει αναγκάσει να μετακινηθούν στα νότια της Γάζας.

Χιλιάδες είναι οι άνθρωποι που επιχείρησαν ή επιχειρούν να βγουν από τη Λωρίδα της Γάζας, την ώρα που ο Ισραηλινός στρατός έχει λάβει το “πράσινο φως” για να ξεκινήσει χερσαία επιχείρηση.

Οι Ισραηλινοί πλέον βομβαρδίζουν τα πάντα, ακόμη και νοσοκομεία, σχολεία ή και εκκλησίες – σε μια προσπάθεια να “στρώσουν” το έδαφος για να ξεκινήσει η χερσαία επιχείρηση (τη στιγμή που η Χαμάς χρησιμοποιεί αμάχους ως “ασπίδες προστασίας”). Χιλιάδες είναι πλέον οι νεκροί, στη συντριπτική πλειοψηφία τους άμαχοι.

Επίσης, όσο περνούν οι μέρες τόσο εντείνονται οι φόβοι για τρομοκρατικές επιθέσεις σε διάφορα σημεία του πλανήτη, επιθέσεις που θα γίνονται ως αντίποινα για τον πόλεμο στη Γάζα.

Το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο καταπατείται συνεχώς, καθημερινά, κάθε ώρα. Τόσο από τους φανατικούς ισλαμιστές όσο και από το Ισραήλ. Οι εκκλήσεις για ειρήνευση έρχονται από παντού σε όλον το κόσμο, όμως δεν εισακούονται από κανέναν από τους εμπλεκόμενους. Μεγάλη δύναμη πυρός αρχίζει και συγκεντρώνεται στην περιοχή, με κίνδυνο ένα λάθος να φέρει την καταστροφή.

Και όσο οι εξελίξεις τρέχουν τόσο ο πλανήτης κρατά την ανάσα του, μην τυχόν και η Μέση Ανατολή εκραγεί, συμπαρασύροντας άλλες δυνάμεις σε μια σύγκρουση χωρίς επιστροφή…