Κατηγορίες
εκλογές

Αποζημίωση στα μέλη των εφορευτικών επιτροπών των εκλογών

Έπρεπε να φτάσουμε στο αμήν (επιτροπές με … ένα ή κανένα μέλος!) για να ληφθεί μια τέτοια απόφαση!!

Μια πραγματικά… ιστορική απόφαση εκδόθηκε από το Υπουργείο Εσωτερικών την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου και σχετίζεται με τις εκλογές.

Αναφερόμαστε στην απόφαση με αρ.82201, βάσει της οποίας κρίνονται ως δικαιούχοι αποζημίωσης (για την απασχόλησή τους στα εκλογικά τμήματα) τα διοριζόμενα μέλη των εφορευτικών επιτροπών.

Με την ίδια απόφαση καθορίζεται τόσο το ύψος της αποζημίωσης όσο και ο χρόνος απασχόλησης: 40 ευρώ την ημέρα, για μια ημέρα. Αυτό για τις περιοχές στις οποίες θα υπάρξει μόνον ένας γύρος, μόνο μια Κυριακή. Για το δεύτερο γύρο (15 Οκτωβρίου) το ποσό μειώνεται – όπως μειώνεται αντίστοιχα και στους άλλους δικαιούχους (π.χ. δικαστικούς, διερμηνείς κλπ). Θα είναι 30 ευρώ, πάλι για μια ημέρα.

Υπογραμμίζεται ότι το καταβαλλόμενο ποσό που δίδεται σε όσους θα συνεισφέρουν στη διεξαγωγή της διαδικασίας είναι ακατάσχετο, δεν υπόκεινται σε κανενός είδους παρακράτηση και δεν συμψηφίζεται με οφειλές των δικαιούχων προς το ελληνικό δημόσιο ή τα ασφαλιστικά ταμεία από οποιαδήποτε αιτία.

την απόφαση του ΥΠΕΣ (οι πιο μεγάλοι σε ηλικία, επειδή δεν το πιστεύετε, είμαστε σίγουροι…!!!!!) μπορείτε να τη δείτε ΕΔΩ