Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Έως πότε γίνεται η δήλωση κατεχόμενων κυψελών από τους ενεργούς μελισσοκόμους

Το Τμήμα Φυτικής και Ζωικής Παραγωγής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Ημαθίας ενημερώνει τους ενεργούς μελισσοκόμους της ότι σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση 175/118284/25-4-2023 (Β΄2712) πρέπει να υποβάλλουν δήλωση κατεχόμενων κυψελών για το έτος 2023.

Η δήλωση κατεχόμενων κυψελών είναι υποχρεωτική για όλους τους ενεργούς μελισσοκόμους και υποβάλλεται είτε σε έντυπη μορφή στη Δ.Α.Ο.Κ., είτε μέσω ψηφιακής εφαρμογής του Υπ.Α.Α.Τ. (https://www.gov.gr/arxes/oloi-foreis/agrotikes-anaptuxes-kai-trophimon/psephiakes-uperesies-gia-melissokomous).

Η αίτηση παίρνει άμεσα αριθμό πρωτοκόλλου και επίσης μπορείτε να εκτυπώσετε ή να την αποθηκεύσετε για το αρχείο σας.

Η προθεσμία υποβολής της δήλωσης κατεχόμενων κυψελών λήγει 20η Οκτωβρίου 2023 (ημέρα Παρασκευή).

Ενεργός μελισσοκόμος, ο οποίος υποβάλλει τη δήλωση κατεχόμενων κυψελών μεταξύ της 21ης Οκτωβρίου 2023 και της 20ης Νοεμβρίου 2023 συμπεριλαμβάνεται υποχρεωτικά στο δείγμα επιτόπιου ελέγχου.

Οι ενδιαφερόμενοι παρακαλούνται όπως αξιοποιήσουν εκτός από την ψηφιακή εφαρμογή του Υπ.Α.Α.Τ. και  την ηλεκτρονική επικοινωνία στο κάτωθι ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (spanoudaki.m@imathia.pkm.gov.gr) προκειμένου να λάβουν και να αποστείλουν την αίτηση για τη δήλωση κατεχόμενων κυψελών.

Η ανάρτηση της Υπουργικής απόφασης βρίσκεται στις ιστοσελίδες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (www.minagric.gr) & (www.agrotikianaptixi.gr), στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (www.pkm.gov.gr) καθώς και στα τηλέφωνα της ΔΑΟΚ Π.Ε. Ημαθίας 2331350148 και 2331350183 .