Κατηγορίες
Ημαθία

Το πρόγραμμα του Imathia Quality στην 87η Δ.Ε.Θ.

Η Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, το Επιμελητήριο Ημαθίας, ο Δήμος Βέροιας, ο Δήμος Αλεξάνδρειας και ο Δήμος Η.Π. Νάουσας σας καλούν στις δράσεις Ημαθιώτικης Γαστρονομίας, Τουρισμού και Πολιτισμού “Imathia Quality” στο περίπτερο 16 της 87ης Δ.Ε.Θ. από Σάββατο 9 έως και Κυριαηή 16 Σεπτεμβρίου 2023.

Επίσημα εγκαίνια: Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, ώρα 12:00

Το πρόγραμμα του Imathia Quality:

Σάββατο 9 Σεπτεμβρίου 2023 / Περίπτερο 16 ΔΕΘ:
11:00 -14:00 Παρουσίαση τοπικής γαστρονομίας και οίνου με τοπικά εδέσματα από επαγγελματίες-εστιάτορες και food pairing εδεσμάτων και οίνων.
Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου 2023 / Περίπτερο 16 ΔΕΘ:
10:30-12:00 Παρουσίαση και γευσιγνωσία του «Imathia’s Brunch» (Ημαθιώτικο δεκατιανό) από την Ένωση Ξενοδόχων Ημαθίας. Επίδειξη: Πιροσκί με τυρί και πιπεριές Αγίου Γεωργίου.
11:00-15:00 Κατασκευή προσώπου από το έθιμο «Γενίτσαροι και Μπούλες» (Κονάκι- Εργαστήριο Παραδοσιακών Φορεσιών και Συνέχισης της Ναουσαΐικης Παράδοσης).
12:00 Εγκαίνια περιπτέρου. Παρουσίαση παραδοσιακών φορεσιών Ημαθίας από τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους.
Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2023 / Περίπτερο 16 ΔΕΘ:
17:30-21:00 Παρουσίαση του «Menu Veria Gastronomy». Επίδειξη: Παραδοσιακή πίτα Φυτειάς.
17:30-21:00 Βυζαντινό σχέδιο από την «Icon Face Veria».
Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 / Περίπτερο 16 ΔΕΘ:
17:00-18:30 Επίδειξη μαγειρικής και σεμινάριο με θέμα “ορεκτικά της Νάουσας” όπως: παραδοσιακό ντολμαδάκι με αμπελόφυλλο ξινόμαυρου, τραγανό “γκαβόψαρο”, “μπατζόπιτα”.
Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου 2023 / Περίπτερο 16 ΔΕΘ:
17:00-18:30 Επίδειξη μαγειρικής και σεμινάρια (ζυγούρι με τραχανά, σαλάτα Αλεξάνδρειας, ριζότο με ροδάκινο και άγρια μανιτάρια).

Καθ’ όλη την διάρκεια της έκθεσης (9-17 Σεπτεμβρίου 2023 / Περίπτερο 16 ΔΕΘ):
• Προβολή του προορισμού στο τουριστικό περίπτερο της Π.Ε. Ημαθίας και των Δήμων Βέροιας, Ηρωικής Πόλεως Νάουσας και Αλεξάνδρειας. Διαγωνισμός επισκεπτών με πολλά δώρα τοπικών παραγωγών και τουριστικών επιχειρήσεων.
• Stage γαστρονομίας και οινογνωσίας στο περίπτερο του “Imathia Quality” με cooking masterclass (έναρξη 18:30).
• Περιήγηση και παρουσίαση στον γαστρονομικό πλούτο “Το καλάθι της Ημαθίας”.
• Ενημέρωση για την διατροφική αξία του μοσχαριού Βεροίας και μαγειρική από τον Βοοτροφικό Σύλλογο Βέροιας.
• Παρουσίαση παρασκευής ρεβανί Βέροιας από τον Σύλλογο Ζαχαροπλαστών Βέροιας.
• Food pairing από τον Σύνδεσμο Οινοποιών και Αμπελουργών Νάουσας.
• Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τις «Ανθισμένες Ροδακινιές» από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας με παράλληλες θεματικές δράσεις.