Κατηγορίες
πολιτική

Κασσελάκης ο νέος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Αλλαγή σελίδας στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά από 15 χρόνια, αφού μέσα από τις εσωκομματικές εκλογές ο Στέφανος Κασσελάκης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του κόμματος.

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος έλαβε το 56% έναντι 44% που έλαβε η Έφη Αχτσιόγλου – μια καθαρή διαφορά που δεν αφήνει περιθώρια για παρερμηνείες και που “νομιμοποιεί” τον Κασσελάκη ώστε να κινηθεί άνετα και με τον τρόπο που αυτός θέλει.

Ο 35χρονος αρχηγός (πλέον) του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης – που ήρθε πραγματικά από το πουθενά στην κούρσα για την αντικατάσταση του Α. Τσίπρα και ήταν το απόλυτο αουτσάιντερ – θα έχει να αντιμετωπίσει πολλά, με κυριότερα τα εξής:

να διατηρήσει την ενότητα στο κόμμα του, ενότητα που τίθεται σε δοκιμασία παρά τα όσο δημόσια δηλώνουν διάφορα στελέχη του κόμματός του

να εκπροσωπήσει στο μέγιστο δυνατό βαθμό το κόμμα του στη Βουλή, αφού δεν είναι μέλος του Κοινοβουλίου (ήταν 9ος στο ψηφοδέλτιο επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου του 2023)

να διαχειριστεί τη δημοσιότητα που έχει δημιουργηθεί λόγω των εσωκομματικών εκλογών, δηλαδή πως θα καταφέρει να κερδίσει τόσο αυτός όσο και το κόμμα του

να αντιμετωπίσει τις (εσωκομματικές, κυρίως) επιθέσεις που δέχεται λόγω της θητείας του στη Goldman Sachs.