Κατηγορίες
δημοτικές εκλογές Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Δήμος Αλεξάνδρειας: δυο συνδυασμοί στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου – εκτός Δ. Κουρκουτά και Θ. Σιδηρόπουλος

Δυο θα είναι τελικά οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν την προτίμηση των ψηφοφόρων στο Δήμο Αλεξάνδρειας στις δημοτικές εκλογές της 8ης/15ης Οκτωβρίου 2023.
Σύμφωνα με την απόφαση του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Βέροιας περί ανακήρυξης συνδυασμών και υποψηφίων για τις δημοτικές εκλογές, θα συμμετάσχουν η «’Ωρα Ευθύνης» του εν ενεργεία δημάρχου Παναγιώτη Γκυρίνη και η «Λαϊκή Συσπείρωση Αλεξάνδρειας» του Ηλία Ιακωβίδη.

Όσον αφορά τους δυο άλλους συνδυασμούς, το «Μαζί Αλλάζουμε» (της Δώρας Κουρκουτά) και την «Ανατροπή» (του Θ. Σιδηρόπουλου) :

  • ο πρώτος συνδυασμός, παρά τις ενέργειες που έγιναν ώστε να διορθωθούν λάθη και παραλήψεις που δεν θα έπρεπε να υπάρχουν στις 23:59 της 31ης Αυγούστου, δε συγκέντρωνε τις νόμιμες προϋποθέσεις για να ανακηρυχθεί
  • ο δεύτερος συνδυασμός δεν κατέθεσε καν, αφού όπως φαίνεται δεν έγινε οριστική υποβολή του στην Πύλη Υποψηφιοτήτων που είχε ανοίξει το ΥΠΕΣ.

Τα πρώτα στοιχεία

Αν και εδώ στην Περισκόπηση σε αναρτήσεις που θα ακολουθήσουν θα σας έχουμε περισσότερα και αναλυτικότερα (καθώς και μια «προβολή» όλων των σεναρίων που πιθανόν να προκύψουν), σας δίνουμε τα πρώτα 2 στοιχεία:

1) το ψηφοδέλτιο της «Λαϊκής Συσπείρωσης» είναι ακριβώς στα ελάχιστα νόμιμα: έχει συνολικά 74 υποψήφιους και υποψήφιες. Για το Δημοτικό Συμβούλιο έχει 29 υποψηφίους και υποψήφιες ενώ θα έχει ψηφοδέλτιο στις απαιτούμενες από το νόμο 15 κοινότητες. Δεν θα έχει ψηφοδέλτιο στα 2 «μεγάλα» κοινοτικά συμβούλια, της Αλεξάνδρειας και της Μελίκης (αν υπήρχε ψηφοδέλτιο και εκεί, τότε ο ελάχιστος αριθμός υποψηφίων έφτανε τους 115).

2) το ψηφοδέλτιο «Ώρα Ευθύνης» θα έχει ψηφοδέλτια και στις 25 κοινότητες του Δήμου Αλεξάνδρειας ενώ ανακηρύχθηκαν συνολικά 270 υποψήφιοι (73 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι και 197 τοπικοί σύμβουλοι).

Μια πρώτη ιδέα λοιπόν την έχετε ήδη.