Κατηγορίες
Ελλάδα

Βαρύτατες κατηγορίες για τον θάνατο του 36χρονου στον Πειραιά

Διώξεις, κατά περίπτωση, σε τέσσερις κατηγορούμενους για το κακούργημα της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, της συνέργεια στο αδίκημα αυτό, καθώς και διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών (σε βαθμό κακουργήματος) ασκήθηκε από την εισαγγελέα πρωτοδικών Πειραιά, μετά από όσα συνέβησαν στο λιμάνι του Πειραιά με αποτέλεσμα τον θάνατο του 36χρονου (από πνιγμό) το βράδυ της Τρίτης 5 Σεπτεμβρίου 2023, που επήλθε όταν μέλη πληρώματος πλοίου τον έσπρωξαν από τον καταπέλτη.

Επίσης από τη Δικαιοσύνη ζητήθηκε έρευνα για να διερευνηθεί πιθανή ευθύνη του Λιμενικού Σώματος, αφού πρέπει να γίνει σαφές εάν την ώρα της αναχώρησης βρίσκονταν στο σημείο λιμενικοί και (εάν βρίσκονταν εκεί) τι έπραξαν όταν ο 36χρονος βρέθηκε στη θάλασσα μετά από την απώθηση του απ’ τον καταπέλτη του πλοίου.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να διερευνηθούν και να δημοσιοποιηθούν άμεσα, όπως για παράδειγμα τι ακριβώς ισχύει (πρωτόκολλο) και τι έγινε στη συγκεκριμένη περίπτωση τόσο από πλευράς πληρώματος όσο και από πλευράς Λιμενικού Σώματος.

Οι 4 συλληφθέντες πήραν προθεσμία για να απολογηθούν μέχρι το Σάββατο 9/9.

Στον Πειραιά και στο Ηράκλειο εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο το 36χρονου. Βασικό σύνθημα των διαμαρτυρόμενων ήταν το “δεν ήταν ατύχημα – ήταν δολοφονία”.

Στο Ηράκλειο μάλιστα (όπου ήταν αγκυροβολημένο το πλοίο) τοπικά μέσα μετέδωσαν ότι η φόρτωση του πλοίου εμποδίστηκε από διαμαρτυρόμενους πολίτες ενώ υπήρξε συγκέντρωση διαμαρτυρίας και στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, περιοχή από την οποία κατάγονταν ο 36χρονος.