Κατηγορίες
τοπική επικαιρότητα

Ήταν όντως επιτυχής η φετινή Γιορτή Πίτας στην Αλεξάνδρεια

Σχεδόν το σύνολο των πολιτιστικών και λαογραφικών συλλόγων του Δήμου Αλεξάνδρειας έδωσε και φέτος το παρών στη μοναδική εκδήλωση που τους συγκεντρώνει όλους μαζί στον ίδιο χώρο, στη Γιορτή Παραδοσιακής Πίτας που διοργανώθηκε το βραδάκι της Κυριακής 17 Σεπτεμβρίου, στην Αλεξάνδρεια.

Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν όλων των ειδών οι πίτες: στριφτές, γυριστές, με πολλά ή λιγότερα φύλλα, με διάφορα άλευρα, με σπανάκι, με τυρί, με κολοκύθι, με τσουκνίδες, παστουρμαδόπιτες, στρόγγυλες,τετράγωνες κλπ κλπ κλπ…. Και φυσικά όσοι βρέθηκαν (και πρόλαβαν να δοκιμάσουν, επειδή για πολλοστή φορά είχαμε “καταδρομικές” επισκέψεις σε πολλά περίπτερα, σα να μην υπάρχει αύριο), γεύτηκαν κι άλλα εδέσματα φτιαγμένα από τα μέλη των συλλόγων.

Για μια ακόμη φορά υπήρξε και συναγωνισμός μεταξύ των συλλόγων για το ποιο περίπτερο ήταν αυτό που στολίστηκε περίτεχνα ενώ δεν έλειπαν και τα … σφηνάκια με σπιτικά λικέρ ή τσίπουρα και γράπες.

Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα η Γιώτα Γρίβα ανέβασε τη διάθεση στα ύψη, αφού από την πρώτη μέχρι και την τελευταία στιγμή που ήταν στη σκηνή ο κόσμος χόρευε – τόσο μπροστά στην εξέδρα όσο και σε διάφορα σημεία των πεζοδρομίων και του δρόμου που είχε κλείσει.

Αν εξαιρέσουμε την καθυστέρηση στην έναρξη (που οφείλεται σε τεχνικά ζητήματα που σχετίζονται με την ορχήστρα), όλα πήγαν καλά για μια ακόμη χρονιά.

Συγχαρητήρια σε όλους τους συμμετέχοντες (συλλόγους και μέλη τους), στους διοργανωτές και στο προσωπικό του Δήμου Αλεξάνδρειας (που από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ ήταν εκεί.