Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Το «Κίνημα της Πετσέτας»

Δεν ξέρουμε αν ακούσατε για το «Κίνημα της Πετσέτας».
Πάντως αν δεν ακούσατε κάτι να σας πούμε ότι πρόκειται για μια κίνηση που εξελίσσεται σε διάφορες περιοχές της χώρας μας – με επίκεντρο στα νησιά μας – και που ως στόχο της έχει την αντίδραση στις παράνομες καταλήψεις παραλιών από «επιχειρηματίες».

Με τον έναν ή με τον άλλο τρόπο έχουν γίνει πλέον άπειρες οι παραλίες στις οποίες ΔΕΝ μπορεί να πάει κάποιος και να βγάλει την ομπρελίτσα του, να απλώσει την πετσετούλα του, να βγάλει το καφεδάκι του, να αράξει και να απολαύσει τη θάλασσα.
Έτσι όπως το πάνε, στο τέλος δεν θα μείνει ελεύθερο μέρος στον αιγιαλό! Ποια 5 μέτρα κενό κι άλλα τέτοια;; Δεν ισχύουν, σε άπειρες παραλίες της χώρας μας.

Το όλον σκηνικό (επειδή το κίνημα αυτό εκφράζει πλέον πάρα πολύ κόσμο) έχει προκαλέσει και επίσημες αντιδράσεις (έστω και αργά), όπως αυτή υπουργείων και του Αρείου Πάγου.

Τι θα βγει;; Άγνωστο! Είναι όμως μια ακόμη κίνηση πολιτών η οποία καταδεικνύει ότι τα πράγματα έχουν ξεφύγει αρκετά – άλλωστε μια βόλτα σε κοντινές παραλίες στην Πιερία ή στη Χαλκιδική επιβεβαιώνει τις καταλήψεις αιγιαλού και την αδυναμία πρόσβασης σε πολλά σημεία της παραλίας (αν δεν καταβληθεί «τέλος… ξαπλώστρας» ακόμη και σε σημεία που στο παρελθόν κάποιος απλά έστρωνε την πετσετούλα του κι έκανε μπάνιο…).