Κατηγορίες
πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Στην 23η Πανελλήνια Σύναξη Καππαδοκών ο Σύλλογος Καππαδοκών Πλατέος

Από το Σύλλογο Καππαδοκών Πλατέος “ο Βαρασός” ανακοινώθηκε:

“Αυτός ο κόσμος, όλος μαζί, μου έδωσε το συναίσθημα πως δεν είμαι μια αδέσποτη μονάδα, ένα άχερο στ’ αλώνι. Μου έδωσε τη δύναμη να κρατηθώ ανάμεσα στους χαλασμούς που ήταν της μοίρας μου να ιδώ. Κι ακόμη, μ’ έκανε να νιώσω, όταν ξαναείδα το χώμα που με γέννησε, πως ο άνθρωπος έχει ρίζες, κι όταν τις κόψουν πονεί, βιολογικά, όπως όταν τον ακρωτηριάσουν.”
(Γ. Σεφέρη, ∆οκιμές, τ.2, εκδ. Ίκαρος, Αθήνα 1974, σσ. 175-17)

Στα Σήμαντρα Χαλκιδικής, από σήμερα Παρασκευή 18 Αυγούστου έως και την Κυριακή 20 Αυγούστου, χτυπάει η καρδιά των απανταχού Καππαδοκών επί γης στο 23ο Γαβούστημα Καππαδοκών της Πανελλήνιας Ένωσης Καππαδοκικών Σωματείων.


Ο Σύλλογος μας θα συμμετάσχει με το χορευτικό του τμήμα, που θα παρουσιάσει τους αυθεντικούς παραδοσιακούς χορούς από τα Φάρασα Καππαδοκίας, συνοδευόμενο από την χορωδία του Συλλόγου με παραδοσιακά Φαρασιώτικα ακούσματα και τραγούδια.
Είμαστε εδώ, παρόντες, μεταφέρουμε ζωντανή την φλόγα της παράδοσης, της ιστορίας των προγόνων μας και όχι τις στάχτες μιας λησμονημένης πατρίδας, τιμώντας τις αξίες, τα ιδανικά, τα ήθη και τα έθιμα των ανταλλαχθέντων προσφύγων προγόνων μας.
Συγκέντρωση στα γραφεία του συλλόγου, Σάββατο 19 Αυγούστου, στις 17:00 για να αναχωρήσουμε για το Γαβούστημα στα Σήμαντρα Χαλκιδικής.

Καλώς να ανταμώσουμε πατριώτες.