Κατηγορίες
Τοπική Πολιτική Επικαιρότητα - Δημοτικές παρατάξεις

Κάδου το ανάγνωσμα

Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας χθες (Τετάρτη 5/7/23) το απόγευμα και το θέμα που κυριάρχησε στη συζήτηση ήταν οι… κάδοι.

Το συμβούλιο κράτησε περίπου 1,5 ώρα και για καμιά ώρα μιλούσαν για κάδους!

Αν υπάρχουν κάδοι, που είναι οι κάδοι, πως διανέμονται οι κάδοι, αν αδικούνται πρόεδροι και χωριά μέσω κάδων, αν γίνεται προεκλογική εκμετάλλευση κλπ κλπ κλπ. Μια συνεδρίαση για τον κάδο δηλαδή!

Αντί να συζητήσουν για άλλα θέματα και προβλήματα της καθημερινότητας, συζητούσαν τα δικά τους, αφού οι μεν λένε ότι γίνεται προεκλογικός αγώνας με κάδους και οι δε το αποκρούουν και λένε ότι όλα γίνονται πλέον αρμοδίως και όπως πρέπει …

Οι μοναδικές στιγμές που θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ως ενδιαφέρουσες ήταν τρεις – τέσσερις:

η απάντηση του αρμόδιου για τα τεχνικά αντιδημάρχου, του Ιερεμία Κιοσέογλου (που με αφορμή την αναφορά σε προηγούμενη συνεδρίαση της συμβούλου Μ. Καραγιαννίδου για παρεμβάσεις συντήρησης σε σχολεία και την επιστολή διευθύντριας σχολείου) αναφέρθηκε σε παρεμβάσεις που έγιναν σε σχολεία.

σχολεία

οι βολές Συρόπουλου κατά της ίδιας της παράταξής του, επειδή δεν προστάτευσε (όπως είπε) τη σύμβουλο Μ. Καραγιαννίδου σε προηγούμενη συνεδρίαση, όταν αυτή έκανε αναφορά σε σχολεία.

Ο Δ. Συρόπουλος ήταν σαφής και σε γενικές γραμμές είπε ότι όσο ήταν αυτός πρόεδρος στη Σχολική Επιτροπή του Δήμου δεν αφέθηκε τίποτε στην τύχη του και ανέφερε συγκεκριμένες παρεμβάσεις και σχολεία.

Η απάντηση του Μ. Παπαδόπουλου (που εκτελούσε χρέη αντικαταστάτη του Γ. Κιρκιλιαννίδη) απλά δεν υπήρξε, όσο κι αν προσπάθησε στη συνέχεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα…

η παρέμβαση του Μπ. Τσολάκη, που ζήτησε να γίνουν ενέργειες ώστε να αποκατασταθεί η γέφυρα που συνδέει το Κλειδί με τα Μάλγαρα.

Πολύ καλά έκανε ο πρόεδρος του Κλειδίου και το ανέφερε, ώστε να κινηθεί ο Δήμος προς πάσα κατεύθυνση, για να υπάρχει στη διάθεση των οδηγών ένας ακόμη δίαυλος μεταξύ Ημαθίας και Θεσσαλονίκης!

η γέφυρα στον Λουδία, όπως ήταν το 2016 (φωτό: αρχείο Περισκόπησης)

Ο Τσολάκης έκανε αναφορά σε δικές του κινήσεις αλλά και σε επιστολή Γκυρίνη (των προηγούμενων μηνών για να κατασκευαστεί νέα γέφυρα) ενώ ήταν σαφής: αν η γέφυρα – που είναι αρμοδιότητας της ΠΚΜ – δεν επισκευαστεί ή αν δεν γίνει μια νέα γέφυρα, τότε θα θρηνήσουμε θύματα.

Άρα ο Δήμος θα πρέπει να κινηθεί άμεσα, γιατί μιλάμε για δρόμο που ειδικά τώρα το καλοκαίρι χρησιμοποιείται πάρα πολύ από τους αγρότες της περιοχής μας.

η αναφορά της αντιπολίτευσης στην έλλειψη προγράμματος για ΑΜΕΑ στο Δημοτικό Κολυμβητήριο. Καλά έκαναν και το επισήμαναν και η απάντηση που δόθηκε δεν ικανοποιεί. Θα πρέπει να βρεθεί τρόπος ώστε, έστω και τώρα, να υπάρξει πρόγραμμα και οι συνδημότες μας με ειδικές δεξιότητες να κάνουν χρήση του Κολυμβητηρίου όπως όλοι οι υπόλοιποι.


* το highlight της συνεδρίασης ανήκει στον Δ. Συρόπουλο, ο οποίος είπε το αυτονόητο με αφορμή την παρατήρηση του Μαν. Παπαδόπουλου ότι ο Ι. Κιοσέγλου και ο ίδιος ο Συρόπουλος «κακώς άνοιξαν ένα τέτοιο θέμα (σ.σ. αυτό με τα σχολεία) από τη στιγμή που δεν είναι παρόντες η κυρία Καραγιαννίδου και ο κύριος Κιρκιλιαννίδης».

«Κι εγώ δεν ήμουν προχτές και το ανοίξανε» ήταν η άμεση απάντηση του Συρόπουλου (που φάνηκε ότι την ιστορία με τα σχολεία την ξέρει καλά και δεν ήταν διακοσμητικός πρόεδρος), για να ακολουθήσει σιγή λίγων δευτερολέπτων – μια σιγή που δείχνει πολλά…

* το κακό της συνεδρίασης: πάλι ελάχιστοι δημότες και μόλις 5-6 πρόεδροι Κοινοτήτων παρόντες/παρούσες.

* το συμπέρασμα της συνεδρίασης: θα πάμε έτσι μέχρι την τελευταία συνεδρίαση πριν από τις εκλογές. Ανούσιες συνεδριάσεις, στις οποίες ο χρόνος θα αναλώνεται σε αντιπολιτευτικές κορώνες και σε προεκλογικές αντιπαραθέσεις.