Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Η είδηση της ημέρας

“όταν κοιμάσαι άλλος γράφει ιστορία
και κάποιος παίζει τη δική σου την ψυχή”

όπως λέει και το τραγούδι….

Η είδηση της ημέρας δεν είναι τα σαραντάρια του θερμομέτρου που έρχονται. Όχι, μην τρώτε παπά, κι ας τα δείτε στα πρωτοσέλιδα των sites ή ως πρώτες ειδήσεις στις τηλεοράσεις…

Δεν είναι επίσης τα νέα μέτρα που θα ανακοινωθούν μέσα στις επόμενες ώρες από το υπουργείο Οικονομικών.

Η είδηση της ημέρας είναι η συναίνεση της Τουρκίας για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, μια είδηση που κόμισε στη δημοσιότητα ο Στολτενμπεργκ (ο γνωστός και ως δεύτερος μόνιμος αντιπρόσωπος της Τουρκίας στον Οργανισμό).

Κανείς δεν ξέρει ποιες ΑΚΡΙΒΩΣ υποσχέσεις πήρε ο Ερντογάν, ΓΙΑ ΑΡΧΗ! Και λέμε για αρχή επειδή αν δεν περάσει από την Τούρκικη Εθνοσυνέλευση η έγκριση, η Σουηδία θα μένει έξω από το ΝΑΤΟ. Και ο Ερντογάν θα το πάει μέχρις εσχάτων, ώστε η έγκριση να πάει πακέτο με F16 ή και με ανταλλάγματα για τελωνειακές ενώσεις και για απελευθέρωση της βίζας στην ΕΕ κι άλλα τέτοια (που δίνουν ανάσα στην προβληματική τουρκική οικονομία).

Και απομένει να δούμε τι θα βγει κι από τη συνάντηση Μητσοτάκη – Ερντογάν, μια συνάντηση η οποία έχει απόλυτη σύνδεση με τα τουρκο-νατοϊκά και με τα ευρω-τουρκικά (όπου εκεί η Τουρκία έχει έναν ακόμη σύμμαχο, τον Όρμπαν της Ουγγαρίας τον οποίο θαυμάζουν αρκετοί στην Ελλάδα…).