Κατηγορίες
Ημαθία Νάουσα

Ανακοίνωση της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Δήμου Νάουσας για τα ΕΛ.ΤΑ.

Με αφορμή το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛ.ΤΑ. στον Κοπανό (ένα από 100 που έκλεισαν με απόφαση της διοίκησης των ΕΛ.ΤΑ. από τις αρχές Ιουλίου 2023 – από τα περίπου 620 καταστήματα συνολικά σε όλη τη χώρα), από τη Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Νάουσας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

Την περασμένη Παρασκευή, εντελώς αιφνιδιαστικά και απροκάλυπτα, χωρίς αιτιολόγηση, έκλεισε το τοπικό κατάστημα των ΕΛΤΑ της Δ.Ε Ανθεμίων στον Κοπανό.
Το κατάστημα εξυπηρετούσε όλες τις κοινότητες της Δ.Ε Ανθεμίων (Κοπανό, Λευκάδια, Μαρίνα, Μονόσπιτα, Επισκοπή, Χαρίεσσα, Πολλά Νερά), χάριν των προσπαθειών ενός υπαλλήλου.

Έτσι υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο η περιοχή και αυξάνεται η ταλαιπωρία των κατοίκων, ειδικά των αγροτών, αφού για τις υπηρεσίες του πρέπει να τρέχουν στα καταστήματα ΕΛΤΑ γειτονικών πόλεων.

Η ”ΛΑΪΚΉ ΣΥΣΠΕΊΡΩΣΗ” πιστεύει ότι η ενέργεια αυτή ήταν σχεδιασμένη από καιρό. Έρχεται ακριβώς μετά τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου και εντάσσεται στα πλαίσια κυβερνητικών επιλογών και πολιτικών της δήθεν ”εξυγίανσης της επιχείρησης”, ενώ στην πραγματικότητα αποσκοπεί στην εξασφάλιση μεγαλύτερης κερδοφορίας και πιθανόν στους σχεδιασμούς περαιτέρω ιδιωτικοποίησης των ΕΛΤΑ, αδιαφορώντας εντελώς για λαϊκές ανάγκες, τις επιπτώσεις του κλεισίματος στη ζωή των πολιτών από την ταλαιπωρία, το κόστος μετακίνησης, τις χαμένες εργατοώρες.

Καλούμε τον πρόεδρο του Δ.Σ. και τον Δήμαρχο να συγκαλέσουν άμεσα δημοτική συμβούλιο για το θέμα.
Καλούμε το Δ.Σ. να εκφράσει την αντίθεσή του στο κλείσιμο του Τοπικού Καταστήματος των ΕΛΤΑ.
Ο Δήμαρχος με την απόφαση του Δ.Σ. να ασκήσει πιέσεις προς όλες τις κατευθύνσεις, όπως στην κυβέρνηση και στη διοίκηση των ΕΛΤΑ, ώστε να παρθεί πίσω η απαράδεκτη και αιφνιδιαστική απόφαση κλεισίματος του τοπικού καταστήματος.
Να ζητηθεί από το Δ.Σ. η ενίσχυση του καταστήματος με πρόσθετους υπαλλήλους, ώστε να διευρυνθεί το αντικείμενο των αρμοδιοτήτων προκειμένου να υπάρχει πλήρης και οργανωμένη
υπηρεσία.

Νάουσα, 24 Ιουλίου 2023

”Λαϊκή Συσπείρωση” Δήμου Νάουσας