Κατηγορίες
εκλογές

Χωρίς προβλήματα μέχρι τώρα η εκλογική διαδικασία

Χωρίς προβλήματα – υπό την έννοια του “σοβαρού προβλήματος” που θα μπορούσε να “κολλήσει” τη διαδικασία – συνεχίζεται στο Δήμο Αλεξάνδρειας η ψηφοφορία για την ανάδειξη βουλευτών στο Κοινοβούλιο.

Πέραν συγκεκριμένων προβλημάτων, όπως για παράδειγμα η έλλειψη ψηφοδελτίων συγκεκριμένων συνδυασμών (για την οποία όμως κατά 99,99% ευθύνονται οι ίδιοι οι κομματικοί μηχανισμοί), όλα βαίνουν καλώς.

Το μόνο πρόβλημα έχει να κάνει με το ότι η αποχή αναμένεται να είναι μεγάλη – ίσως να είναι μεγαλύτερη από την αποχή που καταγράφηκε στις εκλογές της 21ης Μαΐου.

Η Περισκόπηση βρήκε το πρωί της Κυριακής δυο γνωστούς συνδημότες μας τη στιγμή που ψήφιζαν, το δήμαρχο Παναγώτη Γκυρίνη και την υποψήφια βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ Φανή Γιωτάκη.

Και οι δυο εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την χωρίς προβλήματα έως εκείνη την ώρα διεξαγωγή των εκλογών, κάλεσαν τους ψηφοφόρους να συμμετάσχουν στην εκλογική διαδικασία ενώ διαφορετική ήταν η προσέγγισή τους για την ημέρα, ως ορόσημο.

Αν θεωρήσουμε ότι οι προβλέψεις θα επαληθευτούν και δεν θα υπάρξει και τρίτη αναμέτρηση μέσα στον Αύγουστο για την ανάδειξη βουλευτών, τότε όντως οι διαφορετικές προσεγγίσεις τους έχουν νόημα: η μεν Γιωτάκη (που πρώτη φορά συμμετείχε ως υποψήφια και τα πήγε καλά) δεν θα έχει άμεσα άλλη εκλογική αναμέτρηση και κλείνει ένας πολύμηνος κύκλος που οδήγησε σε δυο απανωτές εκλογικές αναμετρήσεις, ο δε Γκυρίνης (που θα επιδιώξει την επανεκλογή του για δεύτερη φορά) επειδή οι εκλογές στις οποίες θα είναι υποψήφιος είναι ακόμη “μπροστά”, τον Οκτώβριο.

Χαρακτηριστικό αυτό που είπε ο δήμαρχος Αλεξάνδρειας όταν στο εκλογικό τμήμα που ψήφισε του ευχήθηκαν για τις δημοτικές του Οκτωβρίου: “η δική μας προεκλογική περίοδος ξεκινά αύριο κιόλας”.