Κατηγορίες
εκλογές Ημαθία

Στην Ημαθία ο Αλέξης Τσίπρας

Την Ημαθία επισκέφθηκε στο πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ., Αλέξης Τσίπρας.

Μίλησε σε συγκέντρωση ψηφοφόρων και φίλων του κόμματός του που έγινε στο εκλογικό κέντρο στη Βέροια ενώ επισκέφθηκε και την αγορά όπου είχε συνομιλία με πολίτες που εκείνη την ώρα βρίσκονταν εκεί.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για «μάχη την 25η του Ιούνη», καλώντας τον κόσμο «να δώσουμε τη μάχη αυτή όλοι μαζί με μεγαλύτερο πείσμα και μεγαλύτερη αποφασιστικότητα, μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο πριν κλείσουν οι κάλπες».

«Αυτό που κρίνεται σε μία εβδομάδα από σήμερα είναι πώς και από ποιους θα κυβερνηθεί η χώρα τα επόμενα τέσσερα χρόνια» τόνισε και υπενθύμισε ότι αυτή η κάλπη δεν είναι κάλπη απλής αναλογικής. «Είναι μία κάλπη με μπόνους, ο πρώτος θα πάρει 50 έδρες μπόνους. Άρα είναι κρίσιμο να δούμε ποιος και πώς, με ποιο πρόγραμμα θα κυβερνήσει τον τόπο τα επόμενα 4 χρόνια».

Απεύθυνε κάλεσμα σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες, κάνοντας λόγο για σαφές δίλημμα της κάλπης αλλά και σαφή σχεδιασμό της ΝΔ. «Θέλει να πάνε οι πολίτες σε μικρότερα κόμματα για να είναι ανεξέλεγκτος αύριο ο κ. Μητσοτάκης. Εμείς τους καλούμε, παρά τις διαφορές που μπορεί να έχουμε, να ενισχύσουν τον ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ αποφασιστικά στις 25 του Ιούνη, ώστε να ανατρέψουμε αυτόν τον συσχετισμό».

Κλείνοντας, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως αυτό το κάλεσμα αφορά και τον νομό Ημαθίας, που εγκαταλείφθηκε αυτά τα 4 χρόνια.

“Το ξέρετε καλά όσοι βλέπετε να γερνάει η Βέροια και η Ημαθία, νέοι άνθρωποι φεύγουν για να ψάξουν να βρουν μία καλύτερη δουλειά μακριά από τον τόπο τους. Γιατί δεν υπάρχουν δουλειές, γιατί έχει εγκαταλειφθεί η αγροτική παραγωγή. Σε έναν τόπο που θα έπρεπε να έχει εκατοντάδες επιχειρήσεις με νέους αγρότες και νέους επιχειρηματίες που θα ασχολούνται με τα ποιοτικά προϊόντα διατροφής. Αντί αυτού, οι αγρότες και οι παραγωγοί βλέπουν ότι η Ελλάδα είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη διαφορά τιμής από το χωράφι στο ράφι, πάνω από 300%. Αυτό συμβαίνει γιατί όλα λειτουργούν για τους μεσάζοντες».

«Η Βέροια λοιπόν να γνωρίζει πως η επόμενη μέρα θα είναι μία δύσκολη μέρα. Και χρειάζεται να υπάρχει ισχυρή η φωνή της αντίστασης και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Για να μην υπάρχει μονοκρατορία στη βουλευτική εκπροσώπηση στην Ημαθία. Για να βγει η έδρα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στην Ημαθία και να σταθεί την επόμενη μέρα δίπλα στον παραγωγό, στον μικρομεσαίο επιχειρηματία, στον συνταξιούχο, στους νέους ανθρώπους που θέλουν να μείνουν και να δημιουργήσουν στον τόπο τους. Για αυτό ζητώ αυτόν τον αγώνα να τον δώσουμε όλοι μαζί σπίτι σπίτι, για την ανατροπή. Πάμε μαζί για την ανατροπή και τους νέους αγώνες που έρχονται».