Κατηγορίες
πολιτισμός - παράδοση - ψυχαγωγία

Ξεκίνησαν οι προβολές ταινιών του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας

Την Πέμπτη 22 Ιουνίου ξεκίνησαν οι προβολές των ταινιών του 9ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Αλεξάνδρειας, το οποίο φέτος διαρκεί περισσότερες ημέρες από ότι τα προηγούμενα χρόνια (κι ενώ οι παράλληλες εκδηλώσεις είχαν ήδη ξεκινήσει και συνεχίζονται).

Οι θεατές και επισκέπτες που γέμισαν τον αύλειο χώρο του Ιστορικού Κονακίου είχαν την ευκαιρία περιπλανηθούν μέσα από 11 επιλεγμένες ταινίες μικρού μήκους της πρώτης ημέρας με την θεματική για το περιβάλλον και την πολιτιστική κληρονομιά να κερδίζουν τις εντυπώσεις και να προβληματίζουν το κοινό.

Το Ιστορικό Κονάκι (το οποίο αναμένεται να αποτελέσει πόλο για τα πολιτιστικά της Αλεξάνδρειας, μετά από την παραχώρησή του στο Δήμο Αλεξάνδρειας) φωτίστηκε με μια νότα αισιοδοξίας, αποτελώντας το κυρίαρχο σκηνικό στην χθεσινή υπέροχη κινηματογραφική βραδιά και αποδείχτηκε φιλόξενος χώρος για κοινό και δημιουργούς.

Οι θεατές είχαν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με δυο σκηνοθέτιδες, την κ. Andra Ion από την Ισπανία, σκηνοθέτιδα της ταινίας ARKADIA, και την κ. Julia Pelka καθώς και την Paulina Skibińska, παραγωγό της ταινίας FAT KATHY.

Στην έναρξη προβλήθηκε επίσης βίντεο του γνωστού ηθοποιού Ιεροκλή Μιχαηλίδη, που είναι ο πρόεδρος της φετινής Κριτικής Επιτροπής, ο οποίος τόνισε ιδιαίτερα το πολύ υψηλό επίπεδο των ταινιών που συμμετέχουν στο διαγωνιστικό τμήμα.

Το 9ο Φεστιβάλ τελεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΑ, γίνεται με την υποστήριξη του Υπουργείου Πολιτισμού αλλά και του ΕΚΚ, ενώ χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ3 και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί της (102FM και 95.8FM).