Κατηγορίες
Γεωργία - κτηνοτροφία - αγροτικά θέματα

Χαλαζόπτωση σε περιοχές του Δήμου Αλεξάνδρειας την Τετάρτη

Για πολλοστή φορά τον τελευταίο διάστημα έπεσε χαλάζι σε περιοχές του Δήμου Αλεξάνδρειας.

Το φαινόμενο εκδηλώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 17 Μαΐου – μεταξύ των περιοχών που επλήγησαν είναι τα αγροκτήματα σε Καμποχώρι, Αγία Τριάδα, Πρόδρομο, Λουτρό και Επισκοπή.

Οι ζημίες στο φυτικό Κεφάλαιο της περιοχής μας όσο περνάει ο χρόνος γίνονται μεγαλύτερες, αφού τα έντονα καιρικά φαινόμενα έχουν γίνει πλέον – λόγω της κλιματικής αλλαγής – πολύ συχνά.

Κι αυτό που θα πρέπει να δει πάρα πολύ σοβαρά η Πολιτεία δεν είναι μόνο οι αποζημιώσεις (που θα πρέπει να είναι δίκαιες και να καταβάλλονται γρήγορα) αλλά και η πιθανότητα να περάσουμε επιτέλους σε άλλο μοντέλο αγροτικής ανάπτυξης και καλλιεργειών (με επιδοτήσεις στο 100% όλων των μέτρων προστασίας από χαλάζια, έντονες βροχοπτώσεις, έλλειψη νερού ή ακόμη και με αλλαγή καλλιεργειών με άλλες, όψιμες ή που θα έχουν λιγότερες απαιτήσεις σε νερό για παράδειγμα, που δεν θα επηρεάζονται τόσο πολύ από τα έντονα καιρικά φαινόμενα που τείνουν να γίνουν ενδημικά…).

Με χτυπήματα στην πλάτη των αγροτών, με δεκάρικους όποτε μπαίνουν στους λογαριασμούς οι επιδοτήσεις ή οι αποζημιώσεις και με άλλα παρόμοια δουλειά δεν γίνεται.