Κατηγορίες
αθλητικά

Συνέντευξη τύπου για το 3ο Αλεξανδρινό meeting στίβου – ποια θα είναι τα δυο νέα στοιχεία φέτος

Συνέντευξη τύπου για το 3ο Αλεξανδρινό meeting στίβου που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2023 παραχώρησαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής οι διοργανωτές του.

Στη συνέντευξη παρευρέθηκαν και μίλησαν για το meeting και αθλητές που θα συμμετάσχουν στο μεγαλύτερο γεγονός κλασσικού αθλητισμού που γίνεται στη βόρεια Ελλάδα, στο Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο της Αλεξάνδρειας.

“Οικοδεσπότης” στη συνέντευξη ήταν ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ, Μανώλης Σταυρής, ο οποίος παρουσίασε τους συμμετέχοντες και μίλησε για το meeting. Ο Χ. Χατζηβασιλείου του ΣΕΓΑΣ αναφέρθηκε τόσο στο meeting (ευχαριστώντας και όσους βοηθούν για να πραγματοποιηθεί) όσο και στο πρόσωπο που τιμάται με αυτό, ο Γ. Πάντος (που όπως είπε άφησε τη δική του σφραγίδα στον ελληνικό στίβο).

Ο Μ. Πάντος, ομοσπονδιακός προπονητής, αναφέρθηκε στα οργανωτικά και επεσήμανε ότι μέσα σε μια τριετία το Αλεξανδρινό meeting στίβου (που είναι διεθνές) κατάφερε να φτάσει στην 4η θέση μεταξύ των ελληνικών meetings και στην 736η μεταξύ περίπου 20.000 παγκόσμια.

Τρεις από τους αθλητές που θα συμμετάσχουν στο meeting έδωσαν το παρών στη συνέντευξη τύπου: η Ελευθερία Χριστογεώργου (πρωταθλήτρια στο ύψος), ο Παναγιώτης Τριβυζάς (πρωταθλητής στα 200 μέτρα) και η Sara Lukić (πρωταθλήτρια στο μήκος από τη Σερβία). Αναφέρθηκαν στο υψηλό επίπεδο του meeting καθώς και στο στάδιο, που όπως επεσήμαναν έχει ένα από τα καλύτερα ταρτάν.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΑ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τους χορηγούς του meeting, το οποίο ξεκινά νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Μαΐου με σφαιροβολία και θα συνεχιστεί λίγη ώρα αργότερα με την έναρξη (στις 3 μ.μ.) και το… κυρίως πιάτο, τους αγώνες δρόμου, τα άλματα και τις ρίψεις.

Όλοι κάλεσαν τους φιλάθλους να παρευρεθούν σε αυτή τη σπουδαία αθλητική διοργάνωση και να ενισχύσουν τους αθλητές στην προσπάθειά τους ενώ όπως ειπώθηκε από τον Χ. Χατζηβασιλείου του ΣΕΓΑΣ το 3ο Αλεξανδρινό meeting θα έχει δυο ιδιαιτερότητες: 1) τα αποτελέσματα θα μεταδίδονται άμεσα μέσω εφαρμογής και 2) έχει προβλεφθεί να υπάρχουν δυο σημεία εκκίνησης για τους αγώνες δρόμου, ώστε σε περίπτωση ανέμου να επιλέγει η καλύτερη για τη στιγμή της έναρξης πλευρά για να γίνονται οι εκκινήσεις.