Κατηγορίες
εκλογές Ημαθία

Μητσοτάκης από τη Νάουσα: “Το τελευταίο που χρειαζόμαστε είναι αστάθεια και πειραματισμοί”

Τη Νάουσα επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 17 Μαΐου 2023 ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης.

“Μας μίλησαν μέχρι και για κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Τρεις μήνες, λέει, θα έχουμε μια κυβέρνηση ειδικού σκοπού. Να δω πώς θα πληρώνονται οι συντάξεις σας με την κυβέρνηση του ειδικού σκοπού και πώς η χώρα θα κυβερνάται», είπε μεταξύ άλλων ο Κ. Μητσοτάκης.

“Τρεις μέρες πριν από την κάλπη υπάρχει μία πρόταση διακυβέρνησης: της Νέας Δημοκρατίας. Και από την άλλη υπάρχει το απόλυτο χάος. Άρα το δίλημμα σταθερότητα ή χάος, είναι πάρα πολύ ισχυρό και πάρα πολύ πειστικό», τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απευθυνόμενος σε πολίτες που τον υποδέχτηκαν στη Νάουσα. «Θέλουμε μια σταθερή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Μια κυβέρνηση η οποία δεν θα είναι έρμαιο εσωκομματικών παζαριών και εκβιασμών”, σημείωσε.

“Εξασφάλισα όλους τους πόρους για την αγροτική ανάπτυξη. Εξασφάλισα αυξημένους πόρους για την περιφέρειά μας. Έχουμε μαζί μας και τον καλό μου φίλο, τον Απόστολο Τζιτζικώστα, που ξέρετε πόσο σημαντικό έργο έχει επιτελέσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας σε πολλά επίπεδα. (….) Βέβαια θέλω να ξέρετε ότι οι δύο πιο ωφελημένοι νομοί σε όλη την ελληνική επικράτεια από τη στήριξη την οποία παρείχαμε στους αγρότες μας ήταν ο νομός Πέλλας και ο νομός Ημαθίας, με παραπάνω από 300 εκατομμύρια.

(…) Έχουν γίνει σημαντικά βήματα εδώ στο νοσοκομείο της Νάουσας. Θα στηρίξουμε κι άλλο την υγεία, το Εθνικό Σύστημα Υγείας, τα νοσοκομεία μας, θα προσλάβουμε 10.000 γιατρούς και νοσηλευτές.

Όπως σημαντικό είναι ότι ξανάνοιξε η σχολή της Αστυνομίας εδώ στη Νάουσα, όπως σας είχα πει. Έχουμε αυτή την ιδιαιτερότητα, τις δεσμεύσεις μας να τις τηρούμε.

(…) το κρασί εμείς το στηρίξαμε. Εμείς μειώσαμε τον Ειδικό Φόρο, ειδικά για τους μικρούς παραγωγούς. Εμείς κάναμε τον οινοτουρισμό πιο προσβάσιμο. Εμείς στηρίζουμε μια τουριστική ανάπτυξη 12 μήνες τον χρόνο.

Και, προσέξτε, εδώ η πόλη σας έχει πάρα πολλά ακόμα να αποκομίσει από μια τέτοια ανάπτυξη. Το καλοκαίρι και τον χειμώνα, τα «3-5 Πηγάδια» είναι ίσως το καλύτερο χιονοδρομικό της χώρας. Θα έχει πάντα την στήριξή μου, για να μπορείτε να έχετε τουρισμό και χιονοδρομικό το χειμώνα. Και έτσι θα έρθουν και επενδύσεις και θα έρθουν και καλύτεροι μισθοί.” επεσήμανε ο Κ. Μητσοτάκης.

Αναφερόμενος δε τις Κυβερνήσεις συνεργασίας και στον λόγο που ζητά αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία είπε μεταξύ άλλων: “Εξηγούμαι ότι η αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία δεν είναι κάποια έκφραση κομματικής αλαζονείας. Εγώ έχω αποδείξει ότι με ένα κόμμα μπορούμε να ανοίξουμε τις πύλες μας, να υποδεχθούμε φίλους από άλλα κόμματα. Είμαι σίγουρος ότι και μαζί μας σήμερα είναι πολλοί συμπολίτες μας οι οποίοι δεν στήριζαν πάντα τη Νέα Δημοκρατία αλλά έχουν συμπορευτεί μαζί μας. Έχουμε φέρει στην κυβέρνηση στελέχη που δεν ανήκαν στη Νέα Δημοκρατία.

Άρα δεν θέλουμε ντε και καλά μια κυβέρνηση ενός χρώματος. Όμως θέλουμε μια σταθερή κυβέρνηση. Μια κυβέρνηση, η οποία να μπορεί να παίρνει αποφάσεις. Μια κυβέρνηση η οποία δεν θα είναι έρμαιο εσωκομματικών παζαριών και εκβιασμών.

Και αυτό αποκτά ιδιαίτερη σημασία στις δύσκολες γεωπολιτικές συγκυρίες τις οποίες καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε.”