Κατηγορίες
πολιτική

Συμμαχία “Πράσινο & Μωβ” στις εκλογές του Μαΐου

Ένα από τα κόμματα ή τους συνασπισμούς κομμάτων και κινήσεων που διεκδικούν την προτίμηση των ψηφοφόρων στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023 είναι το “Πράσινο & Μωβ”

Πρόκειται για μια Συμμαχία των κομμάτων Οικολόγοι Πράσινοι, Πράσινοι, Κόμμα Πειρατών Ελλάδας, Πράσινοι – Αλληλεγγύη, Κόμμα για τα Ζώα, Βολτ Ελλάδας, Κύκλος -οικοφεμινιστικό κίνημα.

Την Ημαθία υποψήφιος είναι ο βιολόγος Γιάννης Αγγέλογλου.

Δυο λόγια για το “Πράσινο & Μωβ”

Η συμμαχία Πράσινο και Μωβ επιδιώκει να υπερβεί το όριο του 3% και να συμμετάσχει στην ελληνική Βουλή για να αλλάξει την πολιτική και τους συσχετισμούς, για να αναγκαστούν τα κόμματα να μιλήσουν για προγράμματα, για πράσινες λύσεις και δομικές μεταρρυθμίσεις, για δημιουργικές, θετικές, δίκαιες αλλαγές που ζητάει η κοινωνία.

Το Πράσινο και Μωβ στοχεύει να προωθήσει στη Βουλή και στην κοινωνία σύγχρονες, οικολογικές απαντήσεις με αλληλεγγύη και σεβασμό στον Άνθρωπο, τη Φύση και τα Ζώα. Μια δίκαιη, βιώσιμη, δίκαιη, πράσινη δυναμική οικονομία για όλους και όλες. Να στηρίξει ενεργά και σταθερά τη δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα. Την προστασία και του κλίματος και της φύσης. Την κοινωνική δικαιοσύνη και συνοχή, καθώς και την ισοτιμία, σε μια πράσινη και ομόσπονδη Ευρώπη αξιών, αλληλεγγύης και δικαιοσύνης.

Τη συμμαχία Πράσινο και Μωβ υποστηρίζουν πολλοί ευρωβουλευτές της Ομάδας των Πράσινων / EFA (Πράσινοι, Πειρατές, Βολτ και Πολιτική Φιλοζωία). Οι δηλώσεις τους θα δημοσιοποιηθούν μετά το Πάσχα.

Στα ψηφοδέλτια του Πράσινο & Μωβ συμμετέχουν τόσο παλιότερα όσο και πολλά νέα στελέχη του οικολογικού-πράσινου, φιλοευρωπαϊκού και φιλοζωικού χώρου, που σήμερα αποτελούν την Ομάδα των Πράσινων / EFA στο Ευρωκοινοβούλιο. Συμμετέχουν επίσης πολλά στελέχη της αυτοδιοίκησης, που έχουν ιδρύσει το δίκτυο 32 πράσινων αυτοδιοικητικών, ενεργοί πολίτες σε θέματα δημοκρατίας, δικαιωμάτων, προστασίας του ανθρώπου, της φύσης και των ζώων, πανεπιστημιακοί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, ακτιβιστές, στελέχη της κοινωνίας των πολιτών κ.α.

Γενικότερα, συμμετέχουν άνθρωποι που έχουν ξεκινήσει από διαφορετικές κοινωνικές και πολιτικές αφετηρίες.