Κατηγορίες
παιδεία

Πότε κλείνουν Γυμνάσια και Λύκεια

Με απόφαση της υφυπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Ζωής (Ζέττας) Μακρή ορίστηκαν οι ημερομηνίες λήξεις των μαθημάτων του διδακτικού έτους 2022 – 2023 ως εξής:

α. Των ημερησίων και εσπερινών Γυμνασίων, Γυμνασίων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης, και Γυμνασίων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 30ή Μαΐου 2023, ημέρα Τρίτη.

Οι γραπτές προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις στα μαθήματα της Ομάδας Α’ διεξάγονται σε εξεταστική περίοδο που διαρκεί από την 1η έως τη 15η Ιουνίου. Το πρόγραμμα των προαγωγικών και απολυτηρίων εξετάσεων των μαθημάτων ορίζεται από τον Σύλλογο Διδασκόντων και ανακοινώνεται από τον Διευθυντή του Γυμνασίου στους μαθητές, τρεις (3) τουλάχιστον ημέρες πριν από τη λήξη των μαθημάτων.

β. των ημερησίων και εσπερινών Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων, Λυκείων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης και Λυκείων των Ενιαίων Ειδικών Επαγγελματικών Γυμνασίων – Λυκείων (δημόσιων και ιδιωτικών) της χώρας, η 18η Μαΐου 2023, ημέρα Πέμπτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι πανελλαδικές εξετάσεις για Ημερήσια και Εσπερινά ΓΕΛ καθώς και για Ημερήσια και Εσπερινά ΕΠΑΛ θα διεξαχθούν το διάστημα από την Πέμπτη 1 έως και την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2023 – οι εξετάσεις για τα ειδικά μαθήματα θα διεξαχθούν από 17 έως και 29 Ιουνίου 2023.