Κατηγορίες
γνώμη - σχόλιο επικαιρότητας

Κοινά μέτωπα, καλά σενάρια και κακά σενάρια

Από ότι μαθαίνω, γίνονται λέει διαβουλεύσεις στο παρασκήνιο μήπως και τελικά δημιουργηθεί ένα κοινό μέτωπο μεταξύ διαφόρων ανθρώπων που θέλουν να εκτεθούν στις δημοτικές εκλογές στο Αλεξάνδρειας στοχεύοντας στο υψηλότερο αξίωμα, ώστε να μην πάνε στράφι (λόγω του εκλογικού συστήματος) οι ψήφοι που αναμένουν πως θα πάρουν ξεχωριστά ο καθένας.

Αν τελικά βρεθούν σημεία σύγκλισης, τότε θα πρέπει να συναποφασιστούν:

– ποιος θα είναι αυτός που θα μπει πάνω-πάνω στο ψηφοδέλτιο και ποιοι θα κάνουν ένα βήμα πίσω (το πρώτο μεγάλο “αγκάθι”)

– πως θα γίνει η κατανομή των εξόδων, που δεν είναι λίγα… (το δεύτερο, όχι και τόσο αμελητέο, “αγκάθι”)

Για προγραμματική σύγκληση είναι νωρίς ακόμη να γίνεται κουβέντα, αφού τα πάντα είναι στον αέρα (μεταξύ μας, ορισμένα από αυτά που λέγονται είναι εκτός πραγματικότητας και στο όριο του ψαρέματος ψηφοφόρων, άρα εκτός λογικής συζήτησης).

Θα μου πείτε, “που είναι το μεμπτόν;;;” – και θα έχετε δίκιο. Τέτοιες συγκλήσεις στην πολιτική γίνονται κάθε μέρα. Κάποιες φορές δε, οι συγκλήσεις και οι συνεργασίες είναι το ζητούμενο.

Όμως μια ματιά στο παρελθόν είναι η αφορμή να αρχίζουν να μπαίνουν στο νου αμφιβολίες για τέτοιες πρώιμες προεκλογικές συγκλήσεις στην τοπική αυτοδιοίκηση.

Τι θα γίνει αν επαναληφθούν παλαιότερες ιστορίες και στο τέλος οι “κεφαλές” αρχίσουν τα παζάρια για μια καλή μετεγγραφή σε κάποιο από τα “άλλα” ψηφοδέλτια, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού όσους τους ακολούθησαν;;

Ή στην καλύτερη, τι θα γίνει αν επαληθευτεί για μια ακόμη φορά αυτό το κακό σενάριο, και οι “κεφαλές” πάρουν μαζί τους για παρέα και 3-4 άτομα από το δικό τους σχήμα, ώστε να διαπραγματευτούν υπό άλλους όρους μια ομαδική μετεγγραφή;;;